[誠實作答] 生小朋友後生活得開唔開心?

850 回覆
1235 Like 420 Dislike
外國人bb都會喊,
係你呢d支那畜先咩野都屌定先
你呢d成日話考牌既人先最唔識教仔
幻想以為打打鬧鬧就得,
結果係嘈過班支那
9up 2句啫
生之前係唔中意小朋友
唔想無左me time
點知唔小心有左生完之後
變到寵子狂魔
超愛佢 咩都想比最好佢
什至為左佢放棄左自己事業
完全無諗過自己會癲到咁
小朋友嘅魔力好大
我好好彩,個女兩個星期大就訓過夜,唔食夜奶,平日食飽就訓,訓醒又唔嘈自己玩。我奶奶又好肯幫手照顧我,仲貼埋錢黎幫我湊BB咁濟,所以我放產假期間係極舒服,食得好訓得好,唔覺得攰,復原得好快。
我老公雖然唔算自動波,但我出聲佢一定做,同佢都包辦左八成家務,整體黎講BB出世之後全家人感情都好左
依家個女仲好細,依家日日收工衝返屋企,一開門就見到佢對住我笑,真係咩攰都唔記得哂我知黎緊一定會有更多野煩,更消耗體力精神,但因為個頭開得好好,所以都唔擔心,好隊友真係好重要
射落海唔益你
唔開心 ☹️
重點係唔識駁嘴 一識講嘢就句句頂心杉
好想聽下真係生左又後悔的人,打算生,但現在講壞處的全部都係未生過甚至無拍過拖的連登仔有生過而又講唔好的最後都無總結過係咪真係後悔,定其實大多生的人都唔後悔。得怨天怨地的無拖拍的連登仔想影響其他人
我幾鍾意同仔女溝通,所以都無問題。
駁嘴其實係有腦有思想既表現,
聽下佢駁嘴幾好笑
啲窮撚大概都係咁ff,之後就仆曬街
你同事同朋友都唔會完全認同你,聽下人真人話唔好咩?唔認同同駁嘴我諗兩樣野黎,同小朋友回應先代表佢同你關係好,生仔唔係要一個聽話的屋企人
Lm
生咗後悔嗰啲 係唔會上嚟講
平時都唔會提件細嘅 嗰啲就真係後悔
人類記憶係偏向會忘記唔開心嘅事

客觀數字睇其實係唔開心或無感覺比較多
對住自己老婆仔女就開心
最大問題要應酬4大長老
其他人
一定有壞處,咁比你揀多次你會唔會揀唔生
原來傻鳩黎
CLS 問下自身問題都要扯埋去有冇連累下一代問題

點解你問d 仔女開唔開心,唔諗下你老婆個sp 隔離屋陳生開唔開心?
朋友有個女7歲
出親街都帶埋小朋友出去
食餐飯煩到癲
把口唔停不停講講講 一陣又整跌筷子 一陣又話跌左隻碗 成餐飯食左粒幾鐘都未食完
個女而家兩歲
我打乞痴 話痛 扮喊 都會拍拍我 攬住我錫返
佢好開心時會好肉緊箍實我條頸大大力啜我
有時自己玩 會一路玩一路講 中意媽咪中意daddy
呢一刻真係無價幾辛苦幾攰都抵返晒
我單身,拍拖,二人世間都試過,我敢講有小朋友之後既生活係最開心

係私人時間少左,自己玩既時間少左,亦都由自己重心既生活變成小朋友做重心,但咁唔代表理性層面就係生活差左,因為理性地上面既時間係可以毫無意義

我以前係覺得有一日忽然死左都無咩所謂,到而家係想努力地見多個仔有咁耐得咁耐,因為某程度係搵到一個存在既意義

換錶換車換樓,換完,咪又係咁,享樂大部分時間到最後都係無意義
有冇問下你老豆老母開唔開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞