[誠實作答] 生小朋友後生活得開唔開心?

850 回覆
1235 Like 420 Dislike
T21係必須
識人無驗t21,原來老公精子有問題
個女出世唔正常
我認同自己(人類)嘅出現,無可避免地會破壞環境
,所以咪唔想生仔,對環境造成更多嘅傷害。 你提出我(人類)嘅存活,即包括你自己在內,都係作惡緊。咁點解你會想製造更多嘅生命,一齊去作惡?

另外,你問我「有冇想以身作則去解決自己」,有暗示同鼓勵我去了結自己生命之嫌疑。如果呢個真係你嘅意思的話,你心地真係好撚差,唔知你點教下一代。

心地唔好嘅人好撚多,再一次為我「人類應該滅絕」嘅睇法提供理由。
豬豬,我由頭到尾都好享受作為人類,同延續人類嘅快樂,所以咪支持生囉,我點會去死
你呢,成口人類滅絕,係你講,唔係我講🤓
我就做緊言行一致嘅,人類生存自私撚。
你呢,幾時做返個言行一致嘅人類滅絕撚,包括埋消滅你自己?
Ching, 我好想認識現實中嘅你係點樣嘅人
你當我係自私撚囉,我享受生命,亦享受新生命出世嘅喜悅,而好好開心見啲新生命快樂成長。
你口中話要人類滅絕,即係都唔珍惜人類嘅生命啦。
但你又話我,要你做你口中嘅滅絕,又講到我心地唔好
清你咁矛盾得唔得架,疏理清楚你想點先啦
兩個答案啦

無生物有辦法係生之前問意見啦,所以一定係自私嘅
第二係,如果我話我宜家人生意義就係想全家生活好啲,咁樣又算唔算自私呢
人類本身就係自私,民主制度,近代普世價值嘅出現,都係因為以人為本嘅自私價值,重視自我本身權力嘅來源。
環境關我撚事,地球資源制造出黎就係比我地人類享用
生左又冇得唔要,日子都係要咁過
覺得開心會舒服過唔開心
連登後生就梗
有學識真係未必
開心咪得,有咩話值唔值
細個0~1歲最慘
依家一病會好緊張,排除病既時候其實都好開心
但係佢logic 無問題喎。反正係你啲說話講得太絕太中二,比人KO左
真心
父母家人俾幾多時間心機個小朋友 先係對小朋友影響最大

當然極端思想 非黑即白先係連登仔主流意見 所以你啱
人哋最多兩個人侵蝕
但你生多幾個係多過兩個咁侵蝕
分先後嘅話應該係你地要被解決先?

嗱,我係跟返你話人類係自私嘅方向去諗㗎
睇完你講,我一定唔生。
人地一句你就著曬咁
其實係而家嘅attention 同開始識分辨
而家好多收成期其實都係有SEN,只係佢哋細個嗰時無俾人發現
我會仔細睇佢篤屎
健唔健康
食過乜嘢
篤屎幾耐
你覺得佢可愛
其他人唔覺
岩岩出世果陣到岩岩識一行識走 開心

一去到3歲 之後 就癲撚左。激到死咁濟

一定同你反方向 做野
開唔開憐我唔知但我只係知我識大部分人生完仔就離左婚
佢最柒係佢邏輯混亂兼矛盾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞