[誠實作答] 生小朋友後生活得開唔開心?

850 回覆
1235 Like 420 Dislike
連登太多極端撚由一開始假設生仔就唔撚可能會開心
完全係on9同miserable
嘈黎有9用,極端撚永遠都唔會/唔想去理解對方既觀點
人地老豆老母覺得我個女可愛,
影我個女都唔影自己個仔,
引到人追多個駁女
當你講育兒既樂趣,唔知點解唔想生個班自然會覺得你說服緊佢生仔
師兄,就好比 呢到太多精神上,或肉體上嘅太監閹人,同佢地講性愛嘅歡愉係對佢地嘅侮辱,所以佢地係咁妄想性去攻擊人生小朋友
佢地唔會明架喇,因為佢地本身就係個不幸兒
其實係連登,啲唔想生嘅人,去攻擊想生嘅人,比率多好多。佢地可能自己好撚不幸啦
反而想生嘅人往往圍埋一堆傾,分享小朋友嘅喜與悲。
先唔會去咁無聊去刻意攻擊唔想生嘅人。
迎接第一個子女同第二個唔同,同破處一樣
跟住就俾人話係駁嘴隊
如果年紀大子女唔理自己,咁係唔係仲慘過冇生小朋友嘅人
唔知點解成日問連登仔,當連登仔連拍拖都成問題,又日燃日屌自己老豆老母,佢地點會明白生仔係咩一回事,負面的人成日屌正面的人,因為多數佢地的人生係失敗的,無人認同佢地,響網上當然指點江山。你窮,又見到用咁多錢,一定睇到唔好的一面,相反有幾多有錢人完全無仔女?大家鬥數都一定係生仔多
臨生之前碌到呢個post覺得好安慰

同埋覺得會答係開心既人,佢地家庭就會小一個唔開心的細路。
no offend
弊大於利都好多層面既
於地球/於國家/於社會/於人類
或者可能於家庭/個人係明顯利大於弊
呢點我都同意
只係響好多層面唔係咁絕對
同埋響其他層面說服唔到我/某類人
呢個討論你輸曬喎師兄
你矛盾到仆街又講埋d勁撚幼稚滅世論
好明顯你先係Kam撚
見班大陸同胞咪知
有日行過tst聽到佢哋講咩香港唔夠大陸好,乜乜乜
一聽就知佢自細比大陸洗腦
乜都要唱好 無自己思想
嚟緊香港嘅小朋友會唔會都係咁?咪放長雙眼睇
開心咗,又其時bb好靚仔,成日有後生女過黎玩
坦白講嗰種開心你係喺世上其他嘢揾唔到
寵物 教書 都唔同
同打機 自由去玩都唔同 獨一無二
未到反叛期啫
無人想說服你
你點諗關我撚事?
想玩埋啲後生女
改少少字眼
變做「留港生仔」
可能會多啲負評
恭喜新爸爸
每件事都有喜有憂,但生小朋友,總體而言係喜多於憂。
即使你未來可能會為教育好勞氣,但你小朋友嘅成長所帶來給你嘅快樂會勝過一切。
算開心, 而家一齊打機了, 似多左兩個friend
你老婆比啲細嘅同你一齊打咁好人
其實佢哋打手遊多, 未必同我一樣
, 但都有嘢傾到

我地唔係好straight, 細細個已經接觸13+動漫/game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞