[誠實作答] 生小朋友後生活得開唔開心?

850 回覆
1235 Like 420 Dislike
生活壓力大,好難開心
我覺得都可能需要比較冇小朋友既時候係開心多d 定係唔開心多d.

btw, 生命多左寄托,生活多左一樣野,一定係開心多過唔開心
咁其實所有野都係弊大於利,你睇套戲其實都係得啲少少記億同埋睇嗰陣分泌啲唔知乜春令你覺得開心,但係你哂左時間同埋金錢

理性層面都無戰勝睇戲弊大於利呢個論點

食野都係,你食拖羅壽司同食蛋炒飯營養差唔多,都係你個腦分泌啲唔知乜春令你當下開心,理性黎講都係弊大於利
開心,見到小朋友成長過程,每日分享自己返學嘢都好開心,雖然當中有時會比佢激親
成班兒登仔都on99 , 有人生仔開心 有人生仔唔開心
取決於自身既處境同埋性格,人地share 生仔開心經歷
死都要屈柒人你唔開心架 你扮架昨 你呃我架
呃你有金咩傻閪成班
lm
開心
我都覺,其實你到3十幾歲都唔想生,覺得自己一個都唔悶係無問題,亦唔奇怪。

但成班未夠20歲就好似邪教咁屈人生完一定唔開心,就真係好痴線

人地問生完既人感受,跟住成班幻想撚衝入黎話一定唔開心,好心收皮啦
開唔開心
睇父母雙方想法心態
如果雙方思想成熟,又有足夠經濟實力,有哂準備去生細路,識生識教
咁應該會開心,享受到小朋成成長個種過程
但香港應該好少呢類人

香港好多人,都係為生而生,仲係覺得養兒防老
仲覺得結婚生仔係人生任務咁,生出黎係為應付長輩
仲要無錢都博命咁生
咁咪仆街囉
係開心嘅
每日放工見到小朋友咁可愛係幾療癒架
另外,自己細個果時父母有咩做得唔好,有咩遺憾,依家好好教養番自己嘅小朋友,都係一種圓滿
似PR
又愛又恨
我老婆兩次係產房我都入去睇住BB個頭出黎
好多人話男人睇過bb個頭係個閪度出黎就唔會想屌果隻閪
好彩我冇呢個情況
不過第一次唔識果陣
隻手放左落去無菌布度
比個姑娘屌左野
之後佢再鋪一張
原來鋪係孕婦既無菌布係掂下都唔得
負責任既男人
係生小朋友之後係會同之前變化超大
燥狂出聲吖屌解釋咪解釋 著撚哂做乜鳩
或者一班生完唔開心既撚屌傻閪,死都要代入自身背景係人地度 然後叫春 你呃人你呃人 我生完都唔開心
你地都要唔開心屌你個閪 老婆又屌我 個仔又夜奶1357
去死啦屌你老母
我唔敢睇,就係驚呢樣野
你又知人廉價
唔好以己度人啦
當然一家幾口去一年都三四次

連女朋友都無

建議開心嘅時候聽返
開心
個女好聽話同懂事,每日仲早過我同老婆起身準備返學,功課都無點操心過。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞