[誠實作答] 生小朋友後生活得開唔開心?

850 回覆
1235 Like 420 Dislike
係咪政府打手post
人本身就係自私,為左自己生命嘅延續,為左自己嘅喜悅而生小朋友,有何不可,至於你話自唔自私呢樣野,當時人唔使介意別人嘅目光。
如果生小朋友都唔係為開心嘅,咁人類自絕左佢就可以。
同埋生左出黎,如果個父母係真係有用自己嘅心機時間,人力物力去照顧個小朋友,比到小朋友愛我就認為夠。
至於你話唔夠人富有就唔生得仔,咁要幾富有,咩物質條件先叫得呢?呢個問題其實係無一定嘅準則。
另外,政治問題,成日話支共港共點樣,唔生好過生。
第一本第小朋友嘅成長,最影響佢嘅係自己父母,家庭。你點教先係主因。第二,成個東亞,加多個新加玻,日韓台支新同香港,咩政權都一樣面對住出生率低嘅問題。唔係得香港係咁。
你話連生小朋友都唔係為開心嘅,咁人類自絕左佢算囉。
總結:人就係自私😎
Me time嘅時間少左好多,一星期可能真係得一兩日可以打下機
洗係自己到嘅錢都少左好多,充其量真係一年買一兩次衫褲鞋
換嚟嘅就係你陪屋企人嘅時間,同埋洗係屋企到嘅錢,
星期六日去行下商場一齊去公園玩野餐下,買下玩具,餐廳食個飯,
一放長假就去下旅行
平日咪都係收工番屋企,隔日做一兩份功課(幼稚園讀啲Happy school,嚟緊讀I school
跟住食完飯family time 玩一陣間沖涼訓教又一日

其實講到尾,都係睇你鐘意家庭生活定一個人生活多啲架炸
師兄,你就如,同呢到啲太監講性愛咁,佢地例牌咁開心係你自私,BB出世無問過佢say yes
咁易洗到腦又唔見洗到班學生做到律師醫生唔做MK廢青
你講得冇錯,我的確係覺得人類應該要滅絕
另外,你個仔嚟到世上嘅目的係為咗滿足你嘅快樂,好撚可悲
點話點好,wfc
你要人類滅絕,我阻止,而且我止得黎自己更幸福,即係證明無做錯
咁你生多幾個啦,人類繁衍嘅重任就交俾你喇
覺得有時上一代真係做到對家庭好盡責,但夫妻關係就好似同屋主咁,可以係唔多交流,但對仔女既嘢就一定會合作
咁當然唔係最好…但至少盡力
生女嘅開心d生仔嘅擔心d
你咁介意人類嘅?你唔係好討厭人類咩?
你呢一刻生存緊就已經係同人類一齊作緊惡喎,你都係侵蝕地球資源嘅一份子,你有無想以身作則,過點解決你自己先?
生咗啲人想拉埋其他人落水 一齊辛苦
why
D滅絕撚真係好撚煩 問完講事實比你聽又要質疑呢樣個樣 到人地質疑番你就下下都講到最極端既例子 你個人係咁極端都唔撚知你點係個社會生存

同事問你午餐食咩 你就答其實我覺得人要殺動物黎維持自己生命真係好可悲 人其實應該自我毀滅令地球回復生機 屌你老母都on撚9
off topic問句
大家生仔女前,有冇檢查受精卵dna個啲,預防唐氏/先天病?
其實真係有開心有唔開心
煩多咗好多事,洗多咗好多錢,瞓少咗好多
但個種開心又係獨一無二
同養狗一樣
點解你諗你自己開唔開心
唔諗仔女開唔開心?
帶套啦垃圾
nifty pro/ T21係必須
響連登講生仔
你又知仔女唔開心 識讀心?
最撚可悲嘅就係滅絕撚,一邊講到自己幾大仁大義,令一邊有繼續喺度貪生怕死,同人類一齊生存
屌,作為共犯,就收皮啦,一係佢地自己以身作則了解左自己先,咁就唔同
其實某程度一樣
但啲撚樣永遠唔會屌養竉物嘅人自私,有無問過條動物say yes。

仲生存緊真係無資格講滅絕
我老公都係咁講
大仔出世個陣Covid無陪產,
佢全晚無訓不停來回醫院屋企等咗我30個鐘又唔知我情況
最後我縫緊針先可以借到醫院電話打俾佢話佢知個仔出咗世

佢話佢當時喺醫院樓下泊緊車 一聽到我電話就喊
出院個陣第一次抱個仔上手佢話無論生幾多個都唔會有呢種感覺
到到細個個有陪產個陣就好似….無乜特別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞