IPad Pro 10.5 用家討論區 3

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
有冇人用google map睇唔到街景
大學order咗要九月廿幾先有

為左慳幾舊用少成個月

佢應該miss咗啲redemption時間,我上個禮拜買過兩日就攞得

仲諗緊買唔買好 本身有mini 4
想買部10.5 取代部macbook pro
ipad pro 個office 好冇用?

10.5取代desktop Office 唔好痴心妄想, 我可以答你唔好用,好多function 都無,緊急救命改下文件就得。主力都係要拎返NB 出黎。iPad office 唯一可取係可以即時mark up 畫圖。
我通常都係10.5上面畫兩筆,然後sync 返電腦繼續做。

最重要係10.5 MS Office 係要俾錢的。

利申: mini 4轉10.5,同時有MacBook Pro

咁mini 4 有冇須要upgrde 去10.5
有冇人有裝小雞模擬器?可以差唔多玩晒其他平台既GAME仲可以連機(eg gba,psp,nds....)
但係大陸野唔經app store 自己dl完再要開放信任 會唔會出事?

早幾個禮拜Feedback 左俾google, 唔知有冇做野
有冇人有裝小雞模擬器?可以差唔多玩晒其他平台既GAME仲可以連機(eg gba,psp,nds....)
但係大陸野唔經app store 自己dl完再要開放信任 會唔會出事?

下載唔到,利申想玩,巴打教我

驚既就用Openemu算啦

下載唔到,利申想玩,巴打教我

GOOGLE大把教學 唔難搵 更何況我都未裝 仲諗緊大陸軟件一開放信任會唔會仆晒街既問題 唔輪到我教

連登 高登 大陸d討論區都冇講過有毒
但係上REDDIT 有人post話有VIRUS

等左半粒鐘

早幾個禮拜Feedback 左俾google, 唔知有冇做野

我琴日睇都係唔得
諗住放工去九龍灣拎機
但係好驚多人到仆街
排到七點半佢收工都未拎到
個moon真係清過2017 ipad好多下 但又唔係大好多
4 speaker睇戲一流

好彩冇買2017

而家去碌番部2017好鬼LAG

我部10.5試過hang 左1次,玩pokemon個app hang 左3次,用左ipad air 3年未試過咁

頭先仲開唔到機,試左幾次敢好耐先開到,係咪壞撚左啦

為左慳幾舊用少成個月

佢應該miss咗啲redemption時間,我上個禮拜買過兩日就攞得

10.5取代desktop Office 唔好痴心妄想, 我可以答你唔好用,好多function 都無,緊急救命改下文件就得。主力都係要拎返NB 出黎。iPad office 唯一可取係可以即時mark up 畫圖。

利申: mini 4轉10.5,同時有MacBook Pro

我想知office 365學生版係咪冇得down用office app 但睇佢官網又話可以

乜野令你覺得唔可以?

i mean 教育版 攞學校email申請個種
我見佢官網話可以將軟件加入iPad 度 但click啲link 又開唔到
我係app store自己down個啲就話沒有權限

我想知office 365學生版係咪冇得down用office app 但睇佢官網又話可以

乜野令你覺得唔可以?

i mean 教育版 攞學校email申請個種
我見佢官網話可以將軟件加入iPad 度 但click啲link 又開唔到
我係app store自己down個啲就話沒有權限

你學校有冇俾Office 365 account你先?
有嘅話唔洗申請,就咁响app入面login就得。
有email唔代表你有得用office

為左慳幾舊用少成個月

仲有 係咪ipad pro 都冇得background 播youtube?

split view算唔算?

垃圾google仲未出pip

反而google drive有

定制到貨

第一次跌

為左慳幾舊用少成個月

咁我講下我點解換啦,

第一絕對係效能,傾野5秒開一張圖同25秒開一張係絕對會令你燥底,加上split view 你有時lag lag地然後彈apps又係另一個燥底議題。

第二係喇叭,唔知你有無試過打橫用隻手掩住左mini個喇叭

第三係枝筆,真係好撚好用,即刻係張相度做mark up, 我試過mini + 坊間d幾百蚊筆。信我,Apple Pencil 真係好那爽。

第四係個芒相信唔使我多講,但1-3係主要換機原因

但唯一最大既缺點係10.5太大部,唔好痴心妄想繁忙時間搭地鐵拎出黎,以前拎mini 出黎搭地鐵睇漫畫好爽,而家死死氣禁電話算,唯一要忍受就係呢樣野。
官方個smart keyboard係咪唔可以同pencil一齊用?
啱啱喺apple store好快咁上咗手
放喺枱面度唔平好難寫度字
除非除返keyboard出嚟

為左慳幾舊用少成個月

咁我講下我點解換啦,

第一絕對係效能,傾野5秒開一張圖同25秒開一張係絕對會令你燥底,加上split view 你有時lag lag地然後彈apps又係另一個燥底議題。

第二係喇叭,唔知你有無試過打橫用隻手掩住左mini個喇叭

第三係枝筆,真係好撚好用,即刻係張相度做mark up, 我試過mini + 坊間d幾百蚊筆。信我,Apple Pencil 真係好那爽。

第四係個芒相信唔使我多講,但1-3係主要換機原因

但唯一最大既缺點係10.5太大部,唔好痴心妄想繁忙時間搭地鐵拎出黎,以前拎mini 出黎搭地鐵睇漫畫好爽,而家死死氣禁電話算,唯一要忍受就係呢樣野。

明白

為左慳幾舊用少成個月

仲有 係咪ipad pro 都冇得background 播youtube?

split view算唔算?

垃圾google仲未出pip

反而google drive有

Ipad 用緊safari 睇youtube pip
官方個smart keyboard係咪唔可以同pencil一齊用?
啱啱喺apple store好快咁上咗手
放喺枱面度唔平好難寫度字
除非除返keyboard出嚟

我用pencil就會除smart keyboard
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞