IPad Pro 10.5 用家討論區 3

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
Ipad pro 10.1既你地用64GB 256GB 邊款多?
有冇用埋smart keyboard ?

256 64太少了
部iPad搵唔到隻藍芽耳機嘅

已解決
Ipad pro 10.1既你地用64GB 256GB 邊款多?

256 64太少了

smart cover,暫時冇買keyboard同筆
有冇人個speaker 比較細聲
要差唔多開盡先夠大聲

開到最大播歌好好聲
好聽過啲雜牌藍芽喇叭

256 64太少了

iPad多數keep 3年或以上
256GB會好啲
反而iPhone年年換就64都ok(如果有iCloud

Smart Keyboard個用途都幾窄
少打字就用touch screen keyboard已經夠
多打字多文書就不如正正經經買部靚keyboard嘅laptop
不過我買左

256 64太少了

iPad多數keep 3年或以上
256GB會好啲
反而iPhone年年換就64都ok(如果有iCloud

Smart Keyboard個用途都幾窄
少打字就用touch screen keyboard已經夠
多打字多文書就不如正正經經買部靚keyboard嘅laptop
不過我買左

我用64gb 得一隻game
唔放片唔放相
要放就放雲端
同畫下圖咁
好夠用

256 64太少了

但有訂iCloud 買64會唔會低d?
有冇人試過部iPad Pro無啦啦黑mon
㩒咩掣都開唔到mon 好似冇電自己熄咗機咁?
但㩒實power button又冇反應
要hard reboot先得

但我後尾發覺係塊smart cover 問題

巴打你都有依個問題?

試過熄機開唔返, 唔知係咪都係cover問題, 我插電俾ipad等佢自己開返機
原來都幾易掂到左右兩邊
要揸下面
有冇人試過部iPad Pro無啦啦黑mon
㩒咩掣都開唔到mon 好似冇電自己熄咗機咁?
但㩒實power button又冇反應
要hard reboot先得

巴打你都有依個問題?

試過熄機開唔返, 唔知係咪都係cover問題, 我插電俾ipad等佢自己開返機

換[

256 64太少了

但有訂iCloud 買64會唔會抵d?

用黎畫畫既檔案或者其實ipad既任何野都可以上傳iCloud?

優惠左2百幾好似好抵 你地點睇
有冇人試過睇HDR既戲
同普通大分別嗎
64gb 定256GB 用家多
有冇人試過睇HDR既戲
同普通大分別嗎

256 +1
有冇人試過睇HDR既戲
同普通大分別嗎

256 +1

256 +2
有冇人試過睇HDR既戲
同普通大分別嗎

256 +1

256 +2

你地而家已安裝了幾多gb
裝咩多?
用左一個月
想問keyboard同部機同一張單order唔同時間送
我唔記得keyboard有冇單
定係會出同一張單,但果張單得淨係部機.....
有冇人試過睇HDR既戲
同普通大分別嗎

256 +1

256 +2

裝咩多?

256gb 用左45gb
有冇人試過睇HDR既戲
同普通大分別嗎

256 +1

256 +2

裝咩多?

我用剩25GB
用緊歌同片打爆
有冇人試過睇HDR既戲
同普通大分別嗎

256 +1

256 +2

裝咩多?

我用剩25GB
用緊歌同片打爆

咁得咁少
仲諗緊出唔出埋smart keyboard
定出cover算
多唔多人買左care+
有冇人試過睇HDR既戲
同普通大分別嗎

256 +1

256 +2

裝咩多?

我用剩25GB
用緊歌同片打爆

咁得咁少
定出cover算
多唔多人買左care+

淨app嘅話其實唔算多
Data又可以上網access
不過我成日冇一個固定位置做嘢
網絡又差
會prefer入哂所有嘢落部機唔洗煩
坐長途機/身處外地個好處更明顯

打字唔多嘅話就cover算啦
Keyboard雖然唔差但始終都有幾多compromise
未必個個鍾意

唔計個keyboard
我部10.5係全裸所以一定買ac+

下?你點發現?
我”kum”埋塊smart cover再打返開都冇反應喎

我蚊走個cover
再按返power button 就無野

依個問題喺你部機發生過幾次?
同我一樣都係黑mon 㩒咩掣都完全冇反應?

兩三次
打開cover 按咩制都無反應
蚊左就無事
iOS 10

會唔會係咁啱咋
google搵依個問題 得一個post嘅symptom係同我地一樣

可能我個cover係高仿淘寶野

我都試過3次,一開始懷疑係部機咁快壞,第3次就懷疑係咪關個cover事,但未發生第4次試唔到咩原因

256 +1

256 +2

裝咩多?

我用剩25GB
用緊歌同片打爆

咁得咁少
定出cover算
多唔多人買左care+

淨app嘅話其實唔算多
Data又可以上網access
不過我成日冇一個固定位置做嘢
網絡又差
會prefer入哂所有嘢落部機唔洗煩
坐長途機/身處外地個好處更明顯

打字唔多嘅話就cover算啦
Keyboard雖然唔差但始終都有幾多compromise
未必個個鍾意

唔計個keyboard
我部10.5係全裸所以一定買ac+

Pro 9.7 個kb都賣埋 太少用 拎又重 10.5買塊sc就算 底殻都係唔用

無買ac+
有冇人試過睇HDR既戲
同普通大分別嗎

256 +1

256 +2

256+1
有冇人試過睇HDR既戲
同普通大分別嗎

256 +1

256 +2

裝咩多?

我用剩25GB
用緊歌同片打爆

咁得咁少
定出cover算
多唔多人買左care+

cover+ care+
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞