IPad Pro 10.5 用家討論區 3

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
大家up左未

up左,好順利(用iTunes),不過未玩
因為部iPhone煩好多,百九幾個32bit app要del
頂 無左3d touch切換app好唔慣

蘋果班友無野啊
有無巴打可以試下升咗ios11之後smart keyboard用唔用弋third party keyboard ?

諗緊買唔買Smart Keyboard好
split view要drag and drop麻煩咗

蘋果班友無野啊

蘋果班友無野啊

ipad 有3D touch
無左左上角個天氣logo 仔
split view 好似難用左少少
wifi 同 藍芽會假熄

splitview不知幾好用
有冇巴絲買左Bamboo Sketch
枝筆成日寫寫下字斷字 畫畫下圖斷線
好撚虧 有時寫字甚至會冇反應
Wacom咁撚大間公司出d野咁虧架咩

之後問人地借左Apple Pencil 用
順撚到又好揸手 好撚後悔冇買

買iPad pro 都唔買apple pencil係咩玩法 點解唔買pc算

恥笑開始

一定要用筆

IPad Pro唔用筆唔係問題
但iPad Pro用筆唔用Apple Pencil就有問題

aggar
唔用apple pencil 真係用返手指算

畫開畫都知Wacom d繪圖工具係高質
點知出枝觸控筆咁廢
Apple Pencil 又冇快捷鍵 差電又樣衰 又重手
當初先冇選擇

啲app喺dock都還好,唔喺dock想開splitview好唔就手

啲app喺dock都還好,唔喺dock想開splitview好唔就手

唔係dock 點開嫁玩唔掂

右邊冇得拉落黎轉app?

有 咪lihkg個公仔上面有條短bar 然後下拉

唔係dock 點開嫁玩唔掂

喺home screen drag個app(想開喺右邊嗰個),hold住隻手,之後用另一隻手指開app(想開喺左邊嗰個),最後第一隻手指放手

問下iPad多工處理同時開兩個app如果想切換其中一個係咪剩係得喺下面拉dock出嚟冇得好似係以前咁樣係上面拉落嚟自己慢慢揀 姐係我乜鳩都要放哂係dock?

嗰個係縮細個app咋

嗰個係縮細個app咋

然後揀app 咪轉左

嗰個係縮細個app咋

然後揀app 咪轉左

利伸 未更新

嗰個係縮細個app咋

然後揀app 咪轉左

利伸 未更新

更咗你就明,好弱智
根本用返本身嗰種multitasking再加slide view就夠,改到咁為乜
根本用返本身嗰種multitasking再加slide view就夠,改到咁為乜

依家果種先正喎
以前碌十世都搵唔到想要果個app
個files manager 得cloud drive 既? 睇唔到本機入面既FILES?
個files manager 得cloud drive 既? 睇唔到本機入面既FILES?

係 廢的

係 廢的

只不過係一個睇哂各個雲端嘅app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞