[hottoys]1/6 1/4 figure燒錢討論區 3

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
拎咗SS batman
大隻過BVS版好多
好有Ben Affleck嗰種身型同壓逼感

想後追

睇相好似冇乜分別
但係拎到上手
大隻到

宜家好似炒緊?

未派嗰時都炒緊單

呢隻都算黑馬,一路都評價唔高但keep住有價有市
拎咗SS batman
大隻過BVS版好多

想後追

睇相好似冇乜分別
但係拎到上手
大隻到

宜家好似炒緊?

未派嗰時都炒緊單

skip算
拎咗SS batman
大隻過BVS版好多

想後追

睇相好似冇乜分別
但係拎到上手
大隻到

宜家好似炒緊?

未派嗰時都炒緊單

BVS batman開訂嗰陣個個都屌哂鬼
又話水桶腰又話肥腫難分又頭大肩窄身長腳短
之後ht改咗all new muscular body個身型就個個都後悔冇訂
出貨玩上手先知gimmick 多隻野又靚
到SS batman 開咗之後HT話非VIP限量500隻
但係又多人想返追肥bat
搞到呢隻長炒長有

我都係當初有份屌但上畫後中毒個個
batman 有seed救老母一挑幾廿人個場真係J到出血
suicide squad 入面batman 又夠型
拎咗SS batman
大隻過BVS版好多

想後追

睇相好似冇乜分別
但係拎到上手
大隻到

宜家好似炒緊?

未派嗰時都炒緊單

skip算

等正義聯盟版
拎咗SS batman
大隻過BVS版好多

想後追

睇相好似冇乜分別
但係拎到上手
大隻到

宜家好似炒緊?

未派嗰時都炒緊單

之後ht改咗all new muscular body個身型就個個都後悔冇訂
搞到呢隻長炒長有

我唔討厭依個Batman, 但又冇咩好感, 套戲始終都係差D, 最中意都係三步曲Batman
想問黃臂mark 4 set係咪電已預裝左喺figure?
差CA2隻Steve Rogers同Golden Age就齊ht CA
有冇巴打知咩價位?

淨Steve Rogers?

連埋套潛入衫果款

睇相好似冇乜分別
但係拎到上手
大隻到

宜家好似炒緊?

未派嗰時都炒緊單

搞到呢隻長炒長有

我唔討厭依個Batman, 但又冇咩好感, 套戲始終都係差D, 最中意都係三步曲Batman

三部曲真係好神
一話出1/4 joker連qs001 1/4 tdk batman都升埋天價

想後追

睇相好似冇乜分別
但係拎到上手
大隻到

宜家好似炒緊?

未派嗰時都炒緊單

skip算

等正義聯盟版

又要等1年半載

一切已成追憶
賣撚曬
差CA2隻Steve Rogers同Golden Age就齊ht CA
有冇巴打知咩價位?

淨Steve Rogers?

連埋套潛入衫果款

頹價全盛時期全新插到1400

唔該巴打 上Y拍搵下先
新手入坑 想問下各位如果想買darth vader買返以前隻MMS279好定去hottoys訂依家個set裝好,因為見MMS279有得發聲可以j但個價都好似要2000左右,琴日上hottoys個哥仔就叫我訂set裝,2930有2隻好似幾抵屌咁,依家心大心細
新手入坑 想問下各位如果想買darth vader買返以前隻MMS279好定去hottoys訂依家個set裝好,因為見MMS279有得發聲可以j但個價都好似要2000左右,琴日上hottoys個哥仔就叫我訂set裝,2930有2隻好似幾抵屌咁,依家心大心細

揀唔落手就有新買新
有無巴打推介邊隻防uv 膜好?
因為我display櫃近窗,雖然直曬唔到,但係都怕脱色

巴打你個櫃邊度買
好多玻璃都有防uv功能
何況貼膜貼得靚好花功夫
有無考慮裝窗簾

其實我個櫃唔係買,只不過係個組合櫃有個窿,我加左塊膠板係出面改左做display櫃

我個櫃係貼住窗,雖然陽光唔會直射入黎,但以貼d海布好多都脱曬色,好怕d玩具都係咁

我睇左3m果隻,75x90 cm兩張都要600

其實HT 好多figure 本身係唔可以比uv或者鎢絲燈炮射到
尤其係用滴膠整成個啲部分
長期照到一定會剝落
你想免除後顧之憂可以移位同用led燈

我放係房,個窗都唔算大,如果貼左防uv應該都ok?

咁都可以嘅

問題係熱力,唔只係紫外光

熱力要睇你間屋向咩方向、櫃嘅厚度、擺位、散熱位等等因素
我自己本身以前間房都有放display櫃背向窗
木嘅厚度唔算太厚
以我觀察我個櫃啲熱力對PVC、滴膠、假皮、啤件膠衫都冇乜傷害
淨係feel到啲木頭好熱但傳熱唔到去啲figure到

其實變色有好多因素
uv,熱力之外
仲有潮濕
所以個櫃最好係密封唔好有隙
例如IKEA d垃圾櫃度門蓋唔實背板又渣
以前mk 4放billy ,mk 6放訂造櫃
最後mk 4條底變粉紅
mk6 只係淡色少少,唔用白光燈都睇唔出分別果隻

其實我個櫃唔係買,只不過係個組合櫃有個窿,我加左塊膠板係出面改左做display櫃

我個櫃係貼住窗,雖然陽光唔會直射入黎,但以貼d海布好多都脱曬色,好怕d玩具都係咁

其實HT 好多figure 本身係唔可以比uv或者鎢絲燈炮射到
長期照到一定會剝落

咁都可以嘅

木嘅厚度唔算太厚
以我觀察我個櫃啲熱力對PVC、滴膠、假皮、啤件膠衫都冇乜傷害

其實變色有好多因素
uv,熱力之外
仲有潮濕
最後mk 4條底變粉紅

放下吸濕野會唔會好d
仲諗緊好唔好炒價入小丑女
個盒同手功都好似好正

長期照到一定會剝落

咁都可以嘅

木嘅厚度唔算太厚

其實變色有好多因素
uv,熱力之外
仲有潮濕
最後mk 4條底變粉紅

放下吸濕野會唔會好d

密封加吸濕啦
斷估呢d吸濕箱唔會吸哂你間房
有唔會長期開吸濕機呱

等ep6
想問下巴打有無人放1/4 mark 45
淨body都收

自推
仲諗緊好唔好炒價入小丑女
個盒同手功都好似好正

想咪入囉
反正下套有小丑女嘅DCEU movie都唔知要等幾耐

起碼兩三年,ht收訂到派貨又要等多年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞