(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩? (4)

561 回覆
7 Like 3 Dislike
想請教吓如果9個人有冇一大間villa可以一齊住
我上網見好多都係酒店嚟
Alila Uluwatu 我不嬲力推,靚酒店黎
好多女仔既夢幻渡假酒店
呢間一定要去啦無得唔去
第一次去Bali真係一定要去Seminyak啦
唔要Sanur 住兩晚Seminyak好過
有無影到相,我夜晚去唔係日頭去
我都以為日頭會黑媽媽
你揀左兩個唔同既set
我龍蝦個set係同你一樣
個龍蝦,個牛,藍色件cake
真係超好味諗返起都
話說覺得Kempinski呢間酒店點呀?係咪超靚
成個皇宮咁
酒店入面既9人Villa又得唔得?
Budget 幾多?
最主要想有獨立泳池
每晚around1萬都ok
而家諗住係咁
頭兩晚Ubud
跟住兩晚Seminyak
最後一晚Uluwatu
本身兩個怕唔怕熱同蚊? BALI都幾多餐廳係無冷氣

浪漫真係打晒折扣
真係唔駛咁貴, 如果只求住得多人
因為都係一間HOUSE咁比你架啦
Hidden Hills Villa
有5房既
幾靚
係呀
因為2個都各有吸引
另一個個蟹真係勁多蟹肉
個羊又好食襯埋wine pairing 正到爆

間酒店勁勁勁勁勁靚
唔捨得走留咗係個private pool 大半日
平身想試埋floating breakfast
但佢本身個早餐都好多好野食

去埋尖room 望住個海跑步
食埋日本野同reef
Reef 都係勁好食
我在gili 天氣晴
如果自己一個去有咩可以做
終於爬完文 嚟緊三月中去5日4夜 感謝樓主些牙咗咁多有用資訊 我都book 咗好多你推薦既野
原來個蟹蓋入面真係有蟹肉架?
我以為入面係沙律個蟹蓋純裝飾黎
間酒店真係又新又靚,2018年年尾先開
超級靚,靚到爆,超有渡假feel,有人但人又唔會太過多
好中意呢間酒店,無介紹錯呢
Floating breakfast 一定要留係住平既villa先食會好d
太豐富啦佢間酒店早餐
你係住邊個房型?如果你係住懸崖套房房型10樓個早餐正到你傻呀
日本野同reef係幾好食架
都叫唔錯個天,仲見到海龜
除左留係酒店都仲有好多野做既
做spa, 去beach club,bar,cafe睇火山,行火山,睇日落,去海灘,浮潛,搵好野食,去water park,玩激流,玩滑翔傘,玩越野車,出海追海豚,去睇下海神廟
留係酒店玩又係另一種玩法姐

我copy返我第一頁既Q&A比你睇
唔洗客氣,見你地去完我推薦既返黎話好住好玩好食都開心
你黎緊5日book左我推薦既咩呀
緊係去Koral
Koral好食過the cave多多聲
基本上全部都係

可唔可以推薦司機比我
佢上枱個陣我心入面都下咗出黎
唔係得沙律掛???
但其實入面係啖啖蟹肉

真係冇介紹錯 勁靚勁特別又大
平時唔知啲人去哂邊咁
泳池沙灘都唔算好多人
我住private pool 係2樓
我哋行過都諗過點解中間有間餐廳同有泳池
原來係呢一個房型用

Floating breakfast 係呢間食

Pancakes encore 咗2日
Koral 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞