(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩? (4)

920 回覆
8 Like 5 Dislike
可以即場買飛呀
正啦,好好享受下啦,我都好掛住Bali
Kuber ATV 記得搵司機幫你買
官網package A tandem 1800k
司機幫我用1000k買咗 唔知係導遊價定本地人價
中間我估司機都仲賺多100-200k
(因為我問過幾位司機 個個收費唔同 應該有中間食水)
差好遠
啱啱去完峇里 順便分享多幾樣嘢

1. Gojek真係比Grab易call車 通常價錢平啲
不過Gojek啲司機好鍾意踢單
唔知佢哋係咪冇成本踢單

2. 包車搵司機抵過klook/kkday好多
不論全日包車 點對點單程 機場接送
不過要識殺價 佢哋通常開個價同agency唔會差太多
應該預你殺 唔殺就賺盡你
或者你直接開價畀佢 睇佢哋咩反應

3. 有啲地方 例如海神廟 部份beach club
係禁止Gojek & Grab接客
我去海神廟做咗傻仔 無包回程
call幾耐都call唔到車 同成班鬼婆一齊行咗段路出去
後尾有司機接單 佢話嗰區禁止Gojek & Grab接客
但call local taxi就得 (好似話想鼓勵local taxi)
之後去La Brisa Beach Club都有類似情況

4. 市集 買嘢一定要識殺價
佢哋全部開海鮮價 起碼可以直接殺一半
唔好殺太少 唔好表現出自己好想買嘅意慾
佢哋唔殺就走 你一走佢就知驚
佢唔驚都無所謂 市集周圍都有賣同一樣嘢 搵第二間再殺

唔知資訊有冇錯漏 呢次旅行經歷返嚟係咁
有冇司機contact
+62 877-6774-7974‬ Eno 呢個司機sell package
2.500.000包car+driver as guide, boat round trip, all entrance fee
去nusa penida 嘅西邊(Angel Bilabong, Broken Beach, Kelingking beach, crystal bay)
car only就收900.000. 咩都唔包
想問佢個package抵唔抵? 同埋D景點都收入場費??
樓主前一個post第一個contact
叫Ardi

不過有兩程車同jeep睇日出佢唔得閒
佢分別搵咗兩個fd車我服務都好好
特別係jeep個司機勁pro 帶晒腳架 補光燈 流明燈 幫我影夜景同日出
仲幫我哋度埋pose 而且唔係啲老土pose
真係好到忍唔住畀多啲貼士佢

做司機都要識影相
睇klook本身都包幫你影下相
但呢個真係好pro 做司機有一顆攝影師嘅心
可惜我無佢contact推介唔到比大家
攝影魂
我諗淨西邊唔應該咁嘅價錢 可以講下價
都ok但可以試下講低多50000-100000
我去東部都係650000
想去火山睇日出包車定報klook好? 有冇推介?
依家去峇里仲洗唔洗係https://evisa.imigrasi.go.id/
到整visa?見到有policy話2024年8月30號之後唔洗?
唔使簽visa 啦而家
包車一日10hrs Jimbaran 去海神廟同Seminyak
4人車 開我IDR 700,000 是咪可以再低水啲
你有同佢講價?
印尼早排轉左免簽
有無師兄呢期有入境?
係咪乜無野要特別注意?

好似平時去日本泰國咁 直接俾passport佢就可以入境?
問佢600,000 佢話唔得
咁佢話唔得,就完左了?
1.想問埋海神廟係咪包車去會好d? 上面巴打話grab gojek 唔接客
2. Ubud traditional 同Bhava, De Nyuh spa 都可以用信用卡?同埋要唔要1個月前訂定位?
3. 機場同ubud 接送接受如果7個人klook hkd$320 係咪算貴?用12人van

Thanks
同問 唔洗visa咁洗唔洗整其他嘢個領事館電話冇人聽
唔該晒咁洗唔洗整其他嘢 個領事館冇人聽電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞