(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩? (4)

561 回覆
7 Like 3 Dislike
係,做visa on arrival 就得
電子簽係俾啲冇得落地簽嘅國家嘅人用
去玩6日5夜
頭3晚住Nusa dua,
1500落機
分別會去Jimbaran睇日落+dinner
係nusa dua hea一日
去sanur上船Join one-day tour 去藍夢島浮潛

尾2晚住ubud
睇梯田瀑布Jungle swing

咁樣會唔會CHUR?

諗緊3晚住nusa dua, 定2晚nusa dua + 1晚sanur (方便Tour 上船)
有無巴打俾啲意見
Thank you!!
我驚好似越南咁落地簽證都要申請左先
Budget 2k左右一晚
Nusa dua 住Hilton 定conrad 好
Conrad啦,呢間靚d
嘩 見到機場大塞車要十個鐘
好多人趕唔到飛機
有個Seminyak square
沿大路行都有得賣
其實兩個都好好食
一個當地菜式
一個性價比高又新鮮又好食既海鮮
Warung chef同mamasan 完全唔同野黎喎⋯⋯
Mamasan 係有創新點心,越南菜,泰國菜,fusion印尼菜,tapas都有
Warung chef全部都係印尼炒飯,炒麵,同猪肋扒
差十萬九千里…
想問 7日6夜 夠唔夠 去主要景點既話
有冇巴絲wet season去過可以分享下天氣
諗緊3月尾出發,但驚落雨太多影響行程
人在峇里個幾月
除咗ubud 之外未見過其他地方落雨
Ubud 都唔係日日落
係睇你好唔好彩咋
主要景點既話夠了
想請問如果包車一日大約幾錢?仲有包車定係就咁叫grab抵玩?
如果6日5夜 想住seminyak附近
但係有啲餐廳好似koral咁遠 係咪唔洗去 定係預成日係個附近玩
200-250
你玩足成日周圍去咪包車
淨係去個沙灘來回唔會又包車啦,咪call grab
唔係,你預返時間去Koral 食都可以既
你可以預成日係個到附近玩又得,食飯前提早2個鐘到2.5個鐘出發去食又得
平均要塞幾耐?考慮緊cut行程
晏就12點前都好啲
一過左晏就就double 起跳
坐車就30分鐘車程 2個半鐘後到
黎緊1月尾會去7日峇里島,各位ching麻煩可唔可以比下意見我🙏

Day 1
HKG 01:55 —--->07:05 BALI
Hotel: ubud airbnb
Breakfast: pison/ seniman coffee
Lunch: Sun Sun Warung
Check in 酒店後會去UBUD Market&烏布皇宮
Dinner: Kubu (Booked 19:00)

Day 2 (UBUD)
Airbnb Breakfast
之後轉第二間airbnb

10:00左右出發去睇
德哥拉朗梯田
Alas Harum Bali
Cretya Ubud

聖泉寺(optional)
Omma Dayclub
Dinner: Kebun Bistro/ Batubara Wood Fire

呢一日諗緊包唔包車玩好,因為打算一早去梯田影相之後又好似好多行程咁

Day 3 (UBUD)
諗住join個klook tour 睇巴杜爾山越野吉普車日出之旅+漂流

呢日打算係ubud hea下因為已經好早起身 抖到咁上下去食個dinner再做個spa

Day 4 (SEMINYAK & CANGGU)
呢一日轉去seminyak住
Lunch: 未諗
黃昏: 海神廟
Dinner: FINNS Beach Club

呢一日中間未諗到去邊 淨係見到海神廟同finns好似幾近就順便去埋,因為唔太知seminyak& canggu有咩好去

Day 5(SEMINYAK)

呢一日打算join個klook tour去下佩尼達島一日遊 應該4點左右完

Dinner: 金巴蘭日落求其揀間沙灘餐廳/ mamasan

Day 6
情人崖
Lunch: malin 懸崖海景餐廳
SPA: La Joya Biu Biu Resort
dinner: Rock Bar 食少少野 (聽朋友講有啲污糟,食完肚屙左成晚)
烏魯瓦圖卡恰火舞表演

Day 7
Bali 08:15 —---->12:55 HKG

第一次去峇里島,同女朋友慶祝生日,好多野都唔知點plan 都係追返各位ching既post再上網搵,希望麻煩各位ching可以比啲意見我睇下點樣plan可以更加好/ 有冇其他餐廳推推介thank you🙏

另外想問大家有冇啲包車師機推薦 唔該曬各位🙏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞