(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩? (4)

720 回覆
8 Like 3 Dislike
即刻有返哂信心行到
睇塞車情況,到時再用google map肯定準
8日7夜 3間酒店其實唔chur
Nusa dua係度假區,建議係個到住hea下
Day 1 住Ubud
- 0950到DPS
- Ubud 市區鳩遊
Day 2 住Ubud
- 上火山睇日出 / 梯田
Day 3 住Lembongan
- Lembongan + Ceningan 鳩遊
Day 4 住 Lembongan
- 體驗水肺潛水
Day 5 住Lembongan
- 去Penida 一日遊
Day 6 住Seminyak
- Seminyak 鳩遊/Hea
Day 7 住Seminyak
- 未諗但想去海神廟望下
Day 8 番香港

黎緊會去Bali獨遊, 咁樣Plan 法會唔會太chur
包車司機都係食回佣, 唔好諗住你即興叫佢去邊度買野食野無可能有得執
其實成個島都係咁操作 司機導遊去邊都執到回佣

因為我都試過兩個唔同司機話去食LUNCH, 走時都見佢地收錢
就咁求奇入一檔買頂帽, 出返景點時都見導遊去收片
我知
貴咗都唔緊要嘅 但買啲嘢買返嚟係假嘅就好無謂
響UBUD皇宮附近見到間CAFE多人又有盒裝賣, 求奇買左D, 又幾OK
不過唔算平, 對比平時食野來講
啱先係烏布有間超市見到賣咖啡豆一盒盒嘅
個樣仲假過喺咖啡園買嗰啲
不過平一倍
賣假呢樣都幾仆街

不過係全部司機都係回佣咁玩?
因為我果兩個都冇乜主動話帶我哋去邊到邊到玩
好 唔該哂巴打
咁交通工具方面我再爬吓文先
落機當日大家係咪都會用酒店嘅機場接送服務
Ubud有間叫bidadari private villas有冇巴打住過?
canggu有冇villa介紹?
我諗係啦 去完嗰咖啡園佢車咗我去佢推薦嘅餐廳食飯
入面全部都係外國遊客嚟 啲嘢食仲要貴過市中心嗰啲
好彩唔難食入到口囉
機場接送可以搵xlook
唔係一日要跑好多景點的話一律推薦用grab
明白
巴打你係咪啱啱去完bali
Ubud 有冇咩酒店推介
Ubud 啲酒店真係睇到眼花撩亂
女朋友又唔鍾意太舊嗰啲驚污糟
Budget <$4000 1晚
有冇巴打知道?
3日夠皮咩 飛都飛5個鐘
Day1
朝早到直去Ubud 包車 「住Ubud」
天堂之門
打卡境點鞦韆+梯田

Day2
floating breakfast 包車「住Changu」
Ubud market
Dinner in La Brisa beach club

Day3 「住Changu」
去海神廟
去Altas beach club
Dinner

Day4「住Uluwatu (Maybe Ayana) 」
未plan

Day5「 住Uluwatu 包車 (Maybe Ayana) 」
-one eighty beach club with lunch
-Uluwatu Temple (maybe)
-Dinner in Ayana resort (懸崖餐廳)

Day6
morning fly back to HK

想問下ching 個schedule 點
可以點樣加加減減
Nusa dua好食餐廳可以去Kempinski 既白雲餐廳,Reef beach club 或者日本餐廳,全部都幾好食

Nusa dua 水上活動去Tanjung Benoa
其實你都plan好哂啦
無咩好加減,自己中間加返d spa落去囉
感激🙏
水上活動應該預先係Klook book 定,定係去到Tanjung Benoa先即場join 好啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞