(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩? (4)

920 回覆
8 Like 5 Dislike
自己喺123go買,冇經佢哋呀,啲車手全部係去到Nusa penida 再搭人搵
玩得開心啲
整左可唔可以refund
正常呀
水明漾/烏布/海神廟附近有咩餐廳推薦.下星期出發、上面推薦個d好多都full
Bo & Bun
Hujan locale
Sayan house
sun sun Warung
Naughty Nuri’s
Prison ubud
Seeds Eatery
Batubara (現場係你隔離即烤牛扒比你)

Seminyak:
Surya cafe
Kilo kitchen
ShiShi Nightclub
Gyukatsu Tenji
Sisterfield Cafe
Skool kitchen
Sambal Shrimp Restaurant & bar
Warung Nia
Mama san
Warung chef
Bambu restaurant
Shrimps restaurant
Luma
Santanera
Boy’n’ cow
岩岩先睇到研究下
包左架南應該黃昏到海神廟個邊附近有咩餐廳推薦、定返水明漾食好
緊係返水明漾食個到咁多好野食
研究下啦,全部都好好食
好的峇里島蒜味花生 Kacang Kapri Tari Bali是唔是超市會有的買到?有咩手信推薦
前排直接係Luxury Escapes訂左Kempinski玩足5晚+求婚
想問問大家有冇話有咩餐廳 or 地方係圍繞住間酒店附近,係必去or必食,
so far 除左 Koral Restaurant 必去之外

同埋Kempinski有咩spa package係正? 睇返之前啲post,見奶醬巴打咁推薦係Kempinski做spa
因為都10月頭左右出發,依家開始訂晒啲嘢應該差唔多
所以想請教下大家
唔知超市買唔買到,但你到時可以問問你酒店前台,佢地都好幫客,我覺得無咩岩做手信
除咗Koral,Reef beach club, 白雲同間日本餐廳都幾好食,環境又好
近近地去間Akasa又係好正
仲有the cave都值得

佢有個spa係500蚊港紙一個人,真係舒服到訓著,做左咁多間得呢間做做下訓著左
有冇巴打特區護照免簽證成功入境
月尾去驚D關員update 唔切諗緊整唔整evisa
由29/8 開始香港免簽入境啦~
感謝 上面嗰啲餐廳我買嗰個Package 包晒Daily Lunch or Dinner

同埋其實Kempinski stay 足5晚會唔會好悶架?
我知,但都怕啲關員玩野 。所以想睇下有冇人冇搞evisa成功入境
認真答,唔悶
你住咩房型?
好豐富架,日日起身纏綿下,起身睇下風景chill下(如果你住Cliff suites真係唔想離開間房,再一齊去食個早餐,食完都11點啦

隔一陣又食午餐,可以係酒店唔同地方hea,酒店大堂既櫈坐下,大堂出面個view point搵個sofa訓低睇哂成間酒店皇宮咁既景
叫酒店幫叫車出去超市買下野食買下椰子飲
仲有你去我講既個兩間餐廳食飯(酒店以外)坐車都要40分鐘-60分鐘如果塞車,所以仲要提早出發
仲有係個到附近玩埋滑翔傘,離Kempinski 好近
仲有去白沙灘hea!個到訓係到玩下水又無左大半日
仲有酒店既泳池,我一日玩一個,有兩個泳池都幾靚幾值得玩,都玩左兩日。
仲有你要係食飯時間中間,插活動落去,其實好忙囉…
根本個陣我去左7日6夜都覺得唔夠
仲可以做gym 做spa,做spa又無左個半到兩個鐘
仲有下午茶時間,Cliff suite又可以去自己獨有的10樓食tea
又可以去roof top bar食tea,兩邊都去左一個下午啦又
仲有沙灘個到,仲可以免費玩排球,玩獨木舟,游水
真心玩唔厭,淨係海邊我hea 左3日都唔夠
信我,5日4夜時間你會覺得好快
因為佢個到每日free lunch or dinner食一餐飯都無左1.5個鐘到2個鐘
唔記得講,個陣我地仲book左酒店既Sunday brunch食
又無左一個中午加下午,因為12:00食到下午3:00
仲有,St.Regis就係Kempinski隔離
我地個陣搵左一日朝早去St.Regis 食早餐(龍蝦牛扒鵝肝任食)仲順便參觀埋佢個邊既白沙灘同埋酒店
仲有St. Regis 又有Saturday 同Sunday brunch…
個陣我仲經白沙灘去左隔離間麗思卡爾頓嗰度參觀
不知幾多野玩
你要知道你係去嗰度度假,時間真係過得好快,度假嚟講五日四夜對於咁靚咁大間酒店,真係眨吓眼就冇咗
我訂左Cliff Private Pool Ocean Junior Suite Upgrade,都玩足6日5夜嘅,真心感謝奶醬巴咁仔細咁解答

本身擔心驚女朋友覺得太悶淨係stay係酒店嘅話,原因係我地之前去嘅旅行都Plan得幾full schedule下,好少何可以咁樣靜靜地咁relax下,所以到依家臨出發前一個月咩都未plan過

如果係咁我就叫佢放鬆下,咩都唔好理,好好enjoy係嗰邊度假就算,食下野玩下水,做下spa
去海神廟洗唔洗上網book定 可唔可以即場買飛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞