(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩? (4)

561 回覆
7 Like 3 Dislike
Gili t 好似除咗劈酒就冇野做咁
同埋啲野好貴我留咗4日,最尾兩日悶到傻

下次我想去Bali 北面 , manduk, Amed 嗰啲
Mount batur 我都冇上到去

多啲潛水經驗想去Komodo 潛水
教練話嗰度潛水好靚
又唔會呀

我地一日出去浮潛
一日租咗架電動車遊咗成個島一圈
一路食下野 係沙灘坐下 攤下 騎馬仔睇日落
又有係酒店泳池hea 下
搵雪糕同fro yo 食
行下啲鋪頭
都係輕輕鬆鬆又一日
貴我又唔係覺得真係好貴
食咗一間all you can eat 都係200k 人頭
一間grill 就貴啲 但合理

batur 上咗去睇日出 好靚好多人
冇去到ubud 但個邊比較多叢林咁
驚蟲

komodo 好似要轉機?
我喺Ubud 留咗一個月真係當咗係自己屋企咁
我喺trawangan 飲醉酒做咗水魚食咗餐勁貴嘅海鮮
佢啲beach club 酒都好貴,叫杯酒加埋所有稅呀都6,70蚊杯酒
不過望日落好靚
Komodo 要喺峇里轉一個鐘內陸機,但睇相真係好靚

印尼乜都好,唯一太好係local 野唔太啱我胃口
ubud 今次冇去stay 淨係tour 去咗附近打卡

可能我去開嘅都係遊客區 覺得六七十蚊都算正常價錢
local嘢我都唔啱食㗎
其實都係食西餐或者fusion多
gili t 有一晚食咗喺沙灘嘅泰國嘢 都算幾抵食同埋好食
反而local 野真係冇乜點食 有食indomie
但國泰個時間靚呀
咁樣安排幾好丫,就咁睇落無咩問題
呢間可以丫,性價比夠高
房佢keep得算係咁
你打算住佢咩房型先
個到食得再好d玩得再好d,係幾貴
不過對比返香港,我覺得性價比已經好高
你係住客就唔洗錢玩
唔係住客就要比錢玩
有沙灘排球,獨木舟,仲有唔少其他野玩,唔記得咗了
峇里島本地既和牛好正唔係講笑
我介紹既餐廳真係精心挑選過
佢個甜品心太軟我記得都好好味
呢間可以丫我覺得,去馬啦
同意 啲野好食
想講舊扒都幾貴其實
不過嗰次係最後一晚食豪啲
甜品嗰日好似飽到已經食唔落
我一開始都以為係
所以諗住食lunch定係食夜晚個景都一樣㗎啦
點知原來佢個場唔深 所以日光影入嚟
補返幾張相先
(因為我見佢餐廳話唔可以亂影相
所以全部淨係影魚
海神廟應該留返係ubud住先去,定係水明漾?
定係其實附近都有地方值得住返晚
水明漾/canggu
Kuta 都得
想問食fine dinning有dress code?短褲ok?
如ubun 麗斯卡頓kubu果間?
同屋企人去七日六夜
諗緊住三晚ubud,三晚水明漾
定兩晚ubud,兩晚水明漾,兩晚nusa dua好
有冇建議

nusa dua除左睇白沙漢,仲有咩做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞