(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩? (4)

561 回覆
7 Like 3 Dislike
真藍雀其實好平,無記錯佢起標價好似先3.5$
平到傻
一陣去beach club
買左張床
4條友都係670$
邊間beach club先
Atlas
我中意Finns多d
成個場無乜人
都唔知有乜好玩
定要夜d先有
夜晚先有燈光音樂飲酒
其實都係群內人玩
Ok la, 我6:30走左,體驗下都好正
我叫左生蠔,300k 10隻
無乜味 當打卡
真係無客
我坐到6:30,開始音樂大聲d, 同埋多d靚鬼妹鬼仔入場

我諗夜晚會好玩d, 你朝早/下午去就係當曬太陽

好似話1pm前入場有半價
Btw我想提,15萬觀光稅係無人查,唔好傻豬豬上網俾錢
想問第一次同女朋友去Bali,計程規劃應該要做點plan會比較好?我見有好多島又唔知點會玩盡,會去7月6夜

想玩水活動,定我應該5 日local tour玩曬,同埋想問你地會係邊到租vila ,唔該曬各位巴絲
得7日6夜點玩盡
淨係Bali玩一個月都玩唔完
你上網search bali villa都搵到好多Villa
再唔係去airbnb, trip, booking個d
Sorry 我問得好啲、想問下會唔會有啲係第一次必定要去㗎?

唔該曬
你想點玩法先,景點?運動?度假下係酒店hea
去beach club?Spa?去火山cafe?行火山?睇海豚?
好多元化,你中意咩先
我自己就覺得beach club,spa,滑翔傘
住靚Villa/酒店,去火山cafe,去水上樂園第一次必做呢d
你有興趣咪去埋海埋廟,再有興趣咪玩埋rafting同埋ATV
第一次去緊係要去哂Jimbaran, Uluwatu, nusadua, Ubud, Seminyak,不過你無咁多時間
搞到諗緊好唔好去多2日
多謝曬你寫嗰啲全部都好想去,計下budget
緊係要啦,我去一個月都唔夠
因為你酒店/villa起身,食個靚早餐/自助早餐,酒店hea下都差唔多中午
又要去揀間正餐廳食中午飯
有時去下酒店既海灘(Nusadua個邊)又無一個下午,再做個spa又食得夜晚個餐
你坐車轉去其他區玩又無左幾個鐘啦
D時間真係過得好快
去玩個水上樂園又無一日
去個beach club又無左一個下午加一晚
去火山cafe直頭無左大半日
你咁少日子點玩你話
放相上黎比大家睇下,同埋講下正係邊ma
打算去完Tulamben 潛水,直落去Nusa Penida潛
係咪應該由Tulamben 搭車去Kusamba Port 搭船?
定都係去返Sanur Port搭好啲?thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞