(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩? (4)

561 回覆
7 Like 3 Dislike
要轉新加坡 總共8-9hrs
Nusa Dua 係畀人避開啲人群
享受resort嘅地方
間Renaissance/Holiday Inn都好舒服好新淨
貴少少嘅 Ritz Carlton 同Kempinski喺正隔離 兩間都幾好
再貴啲嘅就唔使我講啦

我差唔多成個峇里都去過哂
反而唔太鐘意Ubud
不過個rice field都值得到此一遊嘅
交通麻麻哋

Seminyak 多嘢玩 多啲文化嘢
無咁悶
間courtyard/Indigo同W 都幾好
不過Courtyard就最物超所值咁
想問由德哥拉朗梯田到聖泉寺 由非市區景點到另一個非市區景點會唔會叫到grab/Gojek?
請問聲樓主知唔知St Regis Brunch究竟係邊款? 睇blog/youtube都好似冇特別提及
我搵到有3款
The St. Regis Bali Brunch - Saturday, 11:00 AM - 3:00 PM, IDR 1,100,000 net per person
The Astor Brunch - Sunday, 11:00 AM – 3:00 PM, IDR 1,500,000 net per person
Boneka Sunday Brunch - Sunday, 11:00 AM – 3:00 PM

https://www.kayuputibali.com/restaurant
https://www.marriott.com/offers/weekend-brunch-OFF-62810/DPSXR-the-st-regis-bali-resort
請問有冇14/2打後入過境可以分享下流程?

係咪全部轉哂做電子簽證?
如果做落地簽,我都要先上網交150000 觀光稅?
除左落地交IDR500K之外無再俾過錢
The Astor Brunch - Sunday, 11:00 AM – 3:00 PM, IDR 1,500,000 net per person

我食個款都係呢款,食到飽到我反艇
超多好野食
食到尾佢仲有好多款甜品,飽到完全食唔落,食足3個鐘
thanks bro, 依款就係有caviar 同龍蝦?
有龍蝦,但caviar 係上1次唔係任食
係呢款,仲有好多帶子,和牛,鵝肝,龍蝦任食
我book就book哂星期六日兩款如果連食兩日會唔會罪大惡極呢
直頭罪大惡極添呀
不過幾正,到12:00會開香檳話比你地知開始進入brunch既時間,先開始上野食
記得參觀埋佢間酒店,餐廳行出去就係海灘,超靚
話說你到時住邊同埋仲有咩行程呀
三月出發 去8日 但其實仲未plan好行程
本身book哂住seminyak嘅villa,而家諗緊好唔好一半時間轉去其他地方e.g. ubud
暫時都係諗住去水上樂園 浮潛 食野 做spa 參加下day tour咁
都係想hea下relax下
本身book左
你中意食龍蝦同鵝肝既話
推薦你食一餐St. Regis既早餐
好豐富
可以丫,我都幾建議你去埋ubud玩3日2夜都好
預兩個鐘OK
11AM左右坐過, 個零鐘到機場

PEAK HOUR自己加鐘
可以, 同埋GRAB入面都有包車揀, 大約貴KLOOK/中國人做果D少少
睇你需要
暫時可能會去ubud 2.5日2夜
第一日中午/下午去Omma, Sayan house 晚餐
第二日ATV+rafting day tour, Kubu晚餐
第三日朝去Cretya, 中午/下午返落去Seminyak
睇下zip唔zip到時間去yoga class
不過就未必去到Montana Del Cafe, 車程有啲長
Sayan house正嗎?
咁安排行程加玩埋Seminyak豐富好多
真係好滿,好充實
Montana Del Cafe去唔到唯有留返下一之去啦
都好正好唔錯
全部行程都安排得幾好
我4個Bali post都爬哂架,多謝哂樓主同各位巴絲。
想問埋,有冇去過wakepark同trans studio? 好似冇乜人講 唔知會唔會伏
另外一個activity我會玩嘅係fire shooting, 可以玩下槍
可唔可以討論埋雅加達同萬隆有咩好玩
萬隆啲後生印印係咪好正?
你去trip advisor就發現雅加達無野玩
之前抽中國泰免費飛都唔想去

人就唔知了,峇里本地人唔覺靚
Durian Ajik好撚好食
仲要勁平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞