(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩? (4)

720 回覆
8 Like 3 Dislike
借問你講嗰間扒房係咪Batubara
想問下張機票咩價位係合理
過2日出發
但入極都入唔到custom declaration個website填e-CD
有冇人知喺咪個system down咗
準備同成班仔去玩8日7夜
我上年年尾去過一次
大推比frd,之後國泰買一送一,成班frd買左
圍返2000左右一個人

Day 1
settle down Ubud之後準備行火山

Day 2
火山完會去山腳飲啡食早餐
ATV
做個Massage抖下
Day club chill/ 返酒店抖
夜晚食Mozaic

Day 3
Ubud join tour 一日遊
之後轉Canggu酒店
搵間beach club/酒吧飲下野 chill下

Day 4
Nusa Penida玩一日
有兩個plan
一係陸路,上島坐車去西邊睇唔同景點
二係水路,包船去唔同浮潛點,再輕輕上下島睇一兩個著名景點
晚餐:Mamasan (亞洲菜)/ Boy'N'Cow (牛扒)

Day 5
水上樂園玩一日
晚餐:La Favela

Day 678應該會去南邊玩埋
其中一日會去Uluwatu temple
仲有冇咩景點推薦
應該要填CHINA?
但又可以揀HONG KONG?

Babatura真係烏布必食
成個vibes真係似去左阿根廷
二三百蚊一個人食到呢個質素牛扒+杯酒,無投訴
我分左兩類餐廳推薦,fine dining 同正常餐廳
見你食咁少餐廳去既日子唔多定點
我都係食過覺得好食先上黎推,fine dining 個到就環境特別,有d野食唔錯都會推
三千左右國泰時間
HX就

一個人岩唔岩去峇里?
我而家睇緊嘅時間cx 要八千幾

利申人在bali 玩緊 睇下有冇包膠

我都想知九月都唔算咩旺季掛
轉機可以試新航
跟咗樓主包車司機 揸車穩陣有耐性
不過我去火山佢佢揾咗朋友頂更
發現佢朋友果種識超車先慳番唔少時間
跟過一個司機半日,
邊揸邊禁電話係咪正常
條路已經夠窄又多彎, 揸到60-70都仲玩到電話
已經Book咗住Berry Amour Villas,計劃朝早join Tour 去玩Jet Ski,睇viator網站啲Tour,地點好似大部分都係Nusa Dusa。
請問Nusa Dusa有冇好食嘅餐廳?最好無Dress code 要求,因為朝早去玩水,唔想帶多套衫褲鞋
另外請問Nusa Dusa有冇邊度可以下午繼續玩水上活動(eg Jet Ski, Surfing, kayak etc) 或者沙灘排球?
有啲揸得耐嘅我覺真係得
尤其是啲單行/對頭車 窄到傻佢哋都會有方法去到讓車位/轉比其他人
啱啱去完返黎 簡單hea咗三日 但可能揀得太多fine dining 嘅餐廳唔太啱三條佬 有包車係幾爽

D1
StRegis Brunch
好抵食 食物款式多 質素都唔錯 基本上全trip 最啱口味 早啲去由餐前酒開始 12點食到3點 隔離海灘都好舒服

Bhava Spa Nusa dua
首體驗峇里spa 整體都好舒服 基本上全程訓著咁濟 間房夠大

Koral
海底餐廳 真係食7成氣氛3成食物 同潛水員影相 聽下live 鋼琴 野食唔係特別驚艷但價錢都有番咁上下... 勝在色水多打卡用

D2
Batur mount
行夜山... 當然你可以揀吉普車/電單車上 上到去有兩個spot spot2(山頂)會好多人同淨企 揀咗spot1 有得坐同嘆住啡睇日出 因為唔係跟klook 佢帶我哋避開咗人群 景好靚值得上

Montana Del Cafe
打卡cafe 近行山果邊順便去食個早餐 景觀勁靚 咖啡都ok 價錢唔貴

WAHAHA Pork Ribs
印尼本土菜 豬肋排朋友話好食 反而個人鍾意個豬腳同炒飯

Ubud Traditional Spa
試咗四手聯按幾爽出面係叢林 但入面冇咩特別 整體鍾意bhava 多啲

Bamboo Bali
fine dinning 環境唔錯 野食都ok 啱情侶

D3
Waterbom
園區係夠大 但實際滑道唔算多 想刺激玩可能會少少失望 訓gazebo會chill 啲

iiya warung sunset road
司機推介嘅本土菜餐廳 意外哋炒飯同炒面好好食 仲有牛肋排都唔錯

Mamasan Bali
歐美風好chill 嘅餐廳 淨係叫咗set menu就飽咗
Plan緊如果3日2夜走藍夢島+佩尼達島 住邊個島其實會容易安排行程多啲?
下年計劃8日7夜行程
第一次去
Day1-2
落機就直接去Nusa dua -Kempinski hea 2晚唔周圍去
Day3-4
之後去Seminyak Hotel indigo 住2晚
當中有大半日去canggu 玩
Day5-7
去Ubud The Kayon Valley Resort住3晚
當中一日去火山一日去浮潛
Day8
食嗰早餐hea 下就返機場

我去齊Nusa dua Seminyak ubud 三個區,每個區嘅交通時間google map 話個半鐘左右信唔信得過,定係我取消nusa dua 會冇咁chur
巴打
想問下你火山唔係報klook 係報咩上
都係自己行山咁行?定係中途搭車上
全程行驚自己冇力
我係司機介紹
我諗佢哋圍內應該都有團做呢啲生意
我係全程行上 有人帶住你包埋電筒水早餐咁
你擔心嘅話早啲上就得 有足夠時間你抖

我自己覺得都輕鬆 但係你去阿貢就唔敢講
雲海好靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞