[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (20) RE CV ?!

853 回覆
2 Like 2 Dislike
有,淨係無曬喪屍呢設定已經令一班fans屌曬鬼

但因為出色既過肩視覺操作同豐富既遊戲性令銷量無大影響

re5之後有拉返去umbrella 同始祖病毒,但已經好少人再去深究
有出過咩
有無圖
Courtyard Maze
6代個視覺同操作真係堅垃圾
Capcom明明訓身all in 落去整結果整成咁
可惜係1代青頭仔樣,5代就好啦
我就好少理,反而唔知嗰啲人嘅執着點喺邊?
你話冇喪屍呢,咁啲村民寄生咗啲行動都係喪屍咁上下,只係多咗啲AI,同行動快咗

即係佢哋嘅定義係一定要病毒感染左先至係當喪屍?定係行動好緩慢咁,磨吓磨吓咁行,先至叫做喪屍?

對我嚟講,都只係打敵人
佢哋執著嘅係所謂嘅 survival horror
4代無疑係一隻出色嘅動作射擊遊戲
但就唔再係 survival horror
半年無玩庸兵,師父由無雙nerf 到變廢柴
自從吞拿魚轉咗直播PC KBM啲聲都收錄埋 睇到好辛苦
我明佢地接受唔到d咩
但其實Bio主線一直都係打BOW
喪屍只係其中一種仲要係失敗作
https://youtu.be/5v8Wvh2ZUIs
好鍾意睇佢No damage片
唔知要練幾耐先做到
好記得呢條友講到明唔鍾意RE4R
居然係咪因為好難先做到no damage
下一款肯定係remake cv
因為早前民間remake cv團隊已經收到律師信
反而民間remake 1代團隊仲未收到信

其他公司唔知,但係nintendo或者capcom呢兩間公司寄律師信,代表佢地自己一早已經整緊
如果真係remake 返cv 既話
claire 應該用返 bio 2remake 個建模
毒撚Steve應該會重新搵臉模capture 埋新人物
事實上好多高手都做到 S+ No damage
我亦相信佢都做得到

但佢講過唔再做 Resident Evil 系列 要 rebrand 自己
最近做緊 Final Fantasy VIII speedrun
原來係咁
PC 撚表示:是旦喇
條標準線一野推到上天花板
https://youtu.be/zT8_uHWnvMo?si=rPo7T2m4CellfoUC
拎埋芝加哥同無限彈,難度會直線下降
呀女管家會比你打到傻仔咁
出Ashley 孖住一齊出啦
突然唔記得 如果無執CQRB 係咪之後可以用錢買返?
好似見到Louis 嗰個商人可以買。
另外嗰兩章仲撚衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞