[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (20) RE CV ?!

853 回覆
2 Like 2 Dislike
用M500手炮加貓耳返去專業屠村,以為可以快殺15隻,點知都唔係咁易

佢貓耳嘅無限彈都係要reload,,屬性無限彈係唔使reload, 真係打字機⋯⋯
都係金銀券/洗錢強化啦
個問題係 都未見商人 緊係改唔到啦 未改之前就算有貓耳 手炮同芝加哥咪一樣要reload
手炮同芝加哥一樣都係真無限
佢講到淨係得芝加哥先可以真無限
已經拎晒猫套猫耳,原來過程先係最好玩!

永遠都係過程最上癮
貓耳無敵就會好寂寞
幾時重制cv想睇佢比wesker 打到仆街
唔爭在重製埋wesker比alexia打到仆街
而家PS 3 同 4 都特價 想入坑玩吓 我使唔使玩咗3 先
定係直接玩4 ?
3 又有raccoon city 同standard , 有乜嘢分別上網睇話唔使10個鐘就玩完
有無巴打可以介紹吓
我拎住手炮唔衝時間嘅話原來ch3每個碼頭
都可以打魚

打到個匣唔夠裝拎大黑鱸去賣
想對角色嘅成長、代入程度感受深啲的話
就順住234咁玩
想爽的話,直接玩4都可以
反正23嘅角色得一兩個會響4出現返
不過係驚你玩左4會返唔到轉頭
一黎re4會將你對RE系列嘅標準線會推到上天花板
二黎re4同23係唔同玩法,4係可以all kill嘅動作驚
23係以解迷、走佬為主嘅驚
好,唔該晒 而家玩緊3 demo都唔錯
我都9up下劇情上計正傳果D
0123CV
仲係CCTV角度時期
無論原版同重製都係玩氣氛同恐怖求生
多解謎 子彈有限 預你走多過打 唔預你清場
轉型第三身動作槍game
56預你同frd雙人合作
少解謎 多QTE
而且有體術會玩得好爽
再轉型第一身槍game
回歸原點玩氣氛同恐怖求生 資源有限
7多解謎 8少解謎
7用Chris有少量體術 8 Ethan只係會推開人
我PRO S+嘅進度就係停咗喺度...
諗到要打雙爪就頭疼
其實睇吓你資源豐唔豐厚,如果有3粒大菠蘿同一粒閃,其實夠快殺,可以第一波雜兵出嚟前攪掂
用密林或狙槍補1-2吓

有小秘訣,好多人一入去就心急殺晒前面三隻卒,其實唔應該殺佢,要打佢腳定住佢喺樓梯嗰個位,咁兩隻爪衝過嚟嗰陣就可以擋停佢,跟住就可以向住樓梯掉菠蘿
用哂D波蘿都唔怕 再用波蘿已經到後面得炸牆同高射炮
隻game由頭到尾只係需要8粒大波蘿
4粒雙爪+2粒炸牆(無資源就3粒正常波蘿)+2粒高射炮
要玩3 一定要玩左2先, 因為 3會解番2 某d 地方既迷 , 倒番轉就會無左果種 " 哦 , 原來係咁" , 而家買2+3合集應該最抵
順便比你參考下遊玩時間 , RE2 - 雙線加埋20 hour , RE 3 - 8 hour , RE 4 - 18 hour, 普通難度慢慢探索咁玩
硬係覺得唔會remake 呢隻,只會re 正傳
CV劇情先係正傳級,3劇情反而係外傳級
不過呢隻要搞會好大工程,
如果re cv 有機會去到4 re呢個高度
高射炮我沒一次成功過...
次次都炸唔中...
成功過嘅~用火箭筒...
但係我成隻驚有時都攞唔夠8粒大炸
雙爪那時好似未有得合
咩啊 ashley完咗之後第十章就可以買大波蘿recipe
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞