[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (20) RE CV ?!

852 回覆
2 Like 2 Dislike
証明leon 唔係人既一集

比暴君一拳打到撞爛柱都冇傷

最尾美軍唔出手的話我地除時睇到點樣用刀仔打暴君
我用Rog Ally玩,玩耐都幾順
係去到城堡拉日月機關,射沙包開關同埋打隻掟石巨人嗰段無神神特別lag
有冇人用PC玩?係咪都係嗰段對GPU最demanding?
定係我bios問題
睇左damnation,女總統換衫果幕差啲忍唔住丁左獲
狼虎味
CG 電影d 女配都幾正, 可惜無後續
巴打xbox 豪華版有特價了
西裝ada 正到仆街
話時話果集入面d 寄生虫係咪即係4代入面果種?
果集真係全系列最好睇, 有LEON 有ADA 有骨化級既bow licker 同暴君 j出血
係Plagas改版
靠住上位種控制licker
你見個肥仔同村民一樣爆頭
根本damnation嘅tyrant先係原本應該有嘅實力
失敗版, 上位種能力用得多會死, 原版(教主/ 村長) 好似無咁既問題
比女總統割開件衫露波果幕差啲扯左

利伸 唔係Ada粉
Si
而家睇緊degeneration ,啲角色個樣有浸Botox 味
特別係boulder punching mfker 個妹
限制解除嘅暴君真係呈現到果種絕對暴力嘅威壓
雖然都係敵唔過有對BOW特攻、特防嘅leon
射鈀成就用手制點解?好癲
都係背板 無其他辦法
尋晚終於完埋bio6 ada線
去到4、5章好多都係跑online同揸器具戰鬥
冇諗過Clara 戰咁簡單就完
重諗住係響停機坪果度大戰添
而家夠點數開無限子彈,諗緊用配角玩多一輪好
定係開78 / revelation / 轉場玩其他驚休息下
玩完6再玩依幾隻會好攰,因為6 cut晒所有迷宮,而revelation頭幾粒鍾迷宮3:1打交,7代操作完全砍掉重練,完全係同6代係兩個遊戲concept。8代難度就超user friendly,但我建議7代必須打(連dlc),因為8係完完全全係七代劇情part2。

你抖陣先。
Revelations 嘅操作似re4定係傻鳩坦克式?
後者就可能會skip算

唔同concept 係指去返好似re2咁?
你可以理解做
7係第一人稱RE2弱化版
8係第一人稱RE4弱化版
revelation 操作係6代實驗品,可以移動射擊,我個人覺得似新4代多過似6代。但喺迷宮方面前段好燒腦(比美1代)。前1/3差唔多有怪都唔會打交,因為怪死唔掉子彈,而且前期有怪既地方係無乜子彈,你要係打怪前搵箱農子彈。但農完都係2代前期嗰款唔夠彈feel。個地圖由頭用到尾,到尾都要繞路,只係你玩到50%左右會認得路先會好少少。上個po 我建議6代玩老手難度,revelation 只有3個難度,但normal 同地獄個gap大過2remake 嗰兩個難度(三倍敵人數、三倍血量,兩下必死,純走仗佬既難度),玩normal好啦。

7代都似2代,但我覺得7代無攻略下初輪係難過2代,因為係系列唯一一隻解迷/睇地圖唔會frezze 怪,即係你打打下怪盪失路係無乜可能開地圖,睇地圖會被怪打。你去開鎖要打開書包拎key,開書包都會被人打。你放錯條key喺右下角就pk了。7主線解迷總數少過2,但難度/煩度大過2。7代係行路搵clue,而且無乜提示,迷題同clue唔喺同一間房,7代似係想你「近乎爆唔到機」嗰種舊世代concept,地圖係行一格開一格(2代開始有地圖執)。7代嗰種解迷卡關可以係ps2年代既feel。2384既解迷concept都係就著7代去簡化(即係key同clue變咗喺同一間房,睇文件就夠clue)。
7代有幾句港式粗口中字

兩隻都係1代嗰種concept。打交較少,但打親都好大壓力,無論係逃走戰定強制戰都好大壓力。雖然場地資源「足夠」+少少動態難度,基本上唔會話農唔夠子彈爛save,但農唔夠子彈可能要90%命中率先殺到boss。(4re 我覺得60%命中都會喺動態難度搵返子彈。6代40%命中都夠全滅......),同埋7、rev都係(當時)新系統首作,所以比較hardcore。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞