[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (20) RE CV ?!

853 回覆
2 Like 2 Dislike
如果解白金 真心建議分開幾次打
一次用無限火箭炮 一次用芝加哥 一次用貓耳
死少好多腦細胞
我印象中我買嗰陣係冇
佢係118蚊一次過買齊BGM,服飾,寶藏圖同埋兩把槍
都唔明咁辛苦為咩
計劃到好似人生大事咁全部野要係一日內完成
人地啲quest 本身就係鼓勵你挑戰多幾次延長既game 既體驗時間
豬咀係咩黎???
leon 頭飾 防毒面具
可以係hard 同pro 難度下都可以自動瞄準

戴左之後會瞄準會自動瞄頭
精神時光屋
想問下S+ 係咪只可以開新遊戲?
可唔可以用芝加哥打字機,原始刀,盔甲個d?
A1) 係,S+係New Game only,一拎S+就會所有評級獎杯都會解鎖

A2) 可以使用打字機、原始刀等獎勵武器同裝甲黎破S+
唔攞甲對手掣黨嚟講PRO S+真係嘔血

聖水廳比人打到傻仔咁
打鈀場有冇幫助
靶場無效
一係駁keyboard mouse
一係背靶
其實唔係自動瞄頭 睇下當時你個中央點係敵人邊度
如果近敵人隻手 只係會自動瞄手 ; 即係都要你將粒點放係個頭附近先得

同埋只有pro S+ 先會解鎖埋其他難度S+hardcore S+ 只係會攞到 HC S+ 攞唔到standard S+
多謝詳細補充
用第一吓過定,全程追好?
原來係release order
Yes
係XBOX都攞埋pro S+下個解埋靶場
巴打都背熟曬啲位
我已經好慢啦
1: CH2 第一次商人(即係六角形鎖匙個位)
2: CH3 Del Lago前
3: CH4 El Gigante前
4: CH6 雙電鋸姊妹(因為距離村長唔算遠所以淨係save一次)
5: CH7 第一次打garrador之前
6: CH10 雙garrador之前
7: CH10 Verdugo之前
8: CH11 攞炸藥/雙El Gigante前
9: CH11 第2次過山車
10: CH12 城主前
11: CH13 第一次見regenerador之前(其實可以唔洗save 不過懶得打多次城所以係度save)
12: CH14 Krauser前
13: CH15 第一次見到MIKE之前
14: CH15 最後救Ashley之前 (呢度如果無用skip 肯定用多5分鐘)
15: CH16 Saddler前
硬核唔夠快超7小時點算?
已經課金買左卷,洗唔洗再開新遊戲再買新卷?
點解買卷因為儲唔夠無限芝加哥.
洗唔洗從新打?
A1) 睇你有冇分save,有就返中段用獎勵武器黎衝,基本上pro 以下有升傷嘅手炮/打字機已經遇神殺神咁滯
手炮一槍一件 除非係孤島班裝備撚同再生者
冇分save就
不過其實hardcore好難會超過7粒 take it easy

A2) 買左金卷就會全帳通行,但會分save
例如save A有5張,用左3張就會剩返2張,用save A黎開嘅NG+都會係得返2張

開NG save B就會refresh返有5張,咁樣

有錯請補充,thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞