[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (20) RE CV ?!

853 回覆
2 Like 2 Dislike
原來得咁少,點解之前好似打極仲有
手槍子彈加火藥就係強化彈
easy應該好夠殺

今集真係神作,玩咗200個鐘,我好少game 玩咁耐
希望下隻有番咁嘅水準
無悔入坑
紅水+火藥=強化彈
黃水+火藥=手槍彈
手槍彈無得溝野去強化

Easy勉強夠殺
幾時會玩返0同1想知新玩家感受
我用依個順序玩56>rev2>re7>rev1>2re後,再入手0同1。因為當時知道jill應該要玩1先再玩3

我係0>1。因為未習慣視角所以只係玩easy。0勉強知道走佬同puzzle邏輯。覺得煩同長,但唔覺恐怖。

但1就心跳雙倍速。話說玩完7之後,ps+免費拎1,試notmal諗住用一生精力殺第一隻屍。失敗咗一粒鍾都過唔到save point。就封game幾年。出3前決心要爆1。明明已經知係要用圓心轉圈引怪。但行咁慢真係妳驚,差唔多從來無試過殺狗,嗰幾條路煩到呢!次次唔都唔見幾棵草。每條路都死兩次先諗到拎咩槍出嚟過。時空倉萬歲。第一次見不死女唔識野,無睇文件,相用全身炸藥殺咗佢,試一次就知佢不死。嗰種預期會被追成集既心理壓力不得了。去到實驗室有咗2re經驗,就無咁大壓力,因為未行都知佈局。係燒時間少少。1代puzzle 全game有三次我真係搞唔掂要上youtube都算化較多。之前頂龍睇一個puzzle 既攻略。

一代室內設計世一。學完一代遊戲邏輯,其他集數即時識扭怪難度直線下降。我只係爆咗jill,chris無心機過。不過好以只係有五分鍾片係主線,其他玩jill都夠睇故事。
加埋ada篇真係抵到爛,不過真係幾難超越
兩個流程差唔多
係救唔救對方/Barry/Rebecca 有結局分別
不過RE1兩個都有8格已經易好多
舊版Chris得6格要取捨有挑戰性多D
細個第一次唔識玩揀佢勁快死咗雖然體力高D
起手都係Jill好D
火力強+唔使周圍搵細鎖匙開野先
Chris hd版都係得6格。無key。所以我未有心機爆
Chris hd版都係得6格。又無key。所以我未有心機爆
太耐冇玩記錯咗
印象中HD版Chris可以比你換番CV/5代模組
前者還好 後者反而有違和感
5代入坑表示靚仔無罪。反而如果唔係有得J五代jill,我都唔會爆1hd。

本人好鍾意6代,唯一討厭就係chris造型,偏偏依個世界啲人唔鍾意6代但要佢以後用依個造型

其實實我對7代臉模無反感。對8嗰變肥既concept都無,唯一問題係所謂順應民意用手執假樣整8 chris。根本capcom應該腳踏實地搵第個微胖佬scan 臉。依家一個常註主角反而假樣。mia就調得幾自然

吸血母女、zoe、磁力王、rose依啲咁靚又續集無份
同意5代Chris型過6代頹Chris
不過劇情/時間線上都要整老佢所以冇計
其實我指5代Chris太有安全感所以同洋館恐怖氣氛有反差
7又食咗回春藥咁整到太後生比fans鬧
8先再執一執
Rose本身應該唔打算講太多
DLC都係順應民意先整再神來之筆駁返8 Ending
吸血母女、zoe、磁力王又係一集即棄角色
依家就算整cv都唔知用乜樣。claire 電影版又唔用re2 model。chris七代原模咁多harer又唔知點搵後生樣連戲。用肥樣又唔配claire

8代連線模隻bsaa 5代chris簡直係designer 界恥辱。臉形撞髮形,髮形撞身形,上半身撞下半身。本身re7隻chris換bass衫其實係perfect

不外乎都係呢兩個樣二揀一再執
原版gel哂頭都幾型
Remake/編年史版就普通軍佬頭
如果3d模用使權無過期,cv用RE2新模喇
dead island只係因為跟返infinity darkness同vendetta
jill個模亂到七彩先跟返最新果個
re4 leon都跟re2
夾埋玩左差不多230hrs
https://youtu.be/mcIN8rhuUms?si=PyfXNSBJGAfdxdvF&t=2268
手槍子彈加火藥就係強化彈
Not gonna lie, 除非我玩得掂7 / 0-1都重製到好似re4咁
否則我都會當係game入面嘅歷史文件咁得個知字就算

一黎畫面操作未必夠friendly
二黎自己又唔擅長解迷驚,我嘅解迷level得uncharted 同tomb raider
三接二,平時啲時間太碎片化,玩得一兩粒就要收工咁好唔過癮

Sorry mate
唔好咁講我都係純粹問下啫
0同1真係唔啱大眾玩,除非用一個大假去磨。正常ge。本身ps1年代所有game爆機率都低。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞