[PS/XB/PC] Resident Evil 4 Remake (20) RE CV ?!

853 回覆
2 Like 2 Dislike
大炮係咪指hand cannon?
Ada篇冇手炮用,取而代之嘅係爆炸弩
同埋獎勵、獎勵裝備同Leon係獨立計算
咁慘..

好似Ada 編難打好多,2個鐘內點爆..
係咪打輔助先,跟住拎芝加哥,再打硬該拎雞冠,再打專業拎猫耳?
其實爆炸弩都好撚勁
請將佢想成像為有爆炸範圍攻擊嘅手炮
唯一缺點就係上彈好慢

Pro s+可參考呢個
https://youtu.be/zT8_uHWnvMo?si=89hzIKS_TReNfNns
廣東話解說,低成本完成

我都係跟個攻略去打,但係我拎無限芝加哥、無限小刀,難度再直線下跌
有無ching知道VR版係完整成隻game定得幾個chapter?想入坑
要另外DL, 再用vr 開就會問轉唔轉玩VR版
完整
有冇得用無限武器
有, 不過武器同掛飾要重新打過
玩法都唔同咗, 要自己上彈, 又可以做雙槍雄/雙刀火雞
我尋晚開左,試左陣
唔慣散彈要每下自己退彈
第一枝狙要拉出粒彈殼再入彈, 魔鬼魚就好方便。
完全感受到時代的轉變
Ada 是不一樣流程?
唔使攞甲同手炮已經少兩週
快嘅可以只攞打字機,但反正無限刀易攞,第一週攞埋都得
咁樣大概要三週
攞埋雞頭要多一週
一開始即玩硬核先,有咩限制?
#1寫咗
第一周目:標准難度,體驗遊戲,盡量完成所有懸賞任務,如果漏掉了也沒關系。

第二周目:繼承第一周目的存檔,專家難度,4小時內通關拿到A評價,解鎖打字機。

第三周目:輔助難度,2小時內通關拿到S+評價,解鎖狼套裝。如果想要全成就的話,還要做不和商人對話和不用藥品的任務。

第四周目:新開專家難度,用改造券升級打字機,2個半小時內通關拿到S+評價,解鎖貓套裝和其他三個服飾。

正確?
1:輔助,睇晒成個流程先,盡力賺錢
2:專家A,適應難度,第一週賺得錢多,應該可以喺後期買無限火箭炮,
3:硬核S+,攞打字機
4:專業S+
打錯咗

1:輔助,睇晒成個流程先,盡力賺錢
2:專家A,適應難度,攞打字機,第一週賺得錢多,應該可以喺後期買無限火箭炮
(3:硬核S+,攞雞頭)
4:專業S+
第一周玩緊硬核點算?
照打囉
唔多錢咪快快手打多次輔助再打專業A
第一次打唔好諗住S+喇

steve咩事
原來牙積同Sherry係姐弟play
佢同另外果幾個冇死嘅話就係咁老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞