[音響撚]音響HIFI討論區(24)

822 回覆
12 Like 2 Dislike
B&W 805 D4 / 705 S3 可以去試聽下
明解 呢幾款牌子我出去搵搵有冇demo先 或者去阿二睇睇有冇得搵部金仔黎推
btw, demo果陣有冇咩方法可以大概知道隻speaker近場聽會大打折扣?
B&W formation Duo
有冇巴打用過比D意見?

因已出左3年 價錢落返去1萬尾
所以諗呢對主動式
暫有sounbar已沒位置放M了

目的想同soundbar 影音分家
但TV只有一個HDMI EARC的問題
想可隨時切換

打算可以用Apple Tv
經Airplay 聽youtube/ apple music D歌
又TV轉藍芽 睇歌唱節目

如睇戲,電視就係TV內轉返HDMI 駁soundbar

咁玩法可以嗎?
想問吓各位巴打,如果budget around 1萬蚊,想買部all in one 機有冇咩推介?
之前睇見到好似有幾部都唔錯:
Eversolo a6 master edition
Matrix audio element i2
Cambridge audio EVO 75

想問吓有冇人知邊款好啲?
你係咪唔需要amp?
因為依家本身都係諗住用主動喇叭,所以應該唔駛amp 住
想請問吓各位巴打,如果想買一套喇叭 for 電腦用,黑膠碟機,同埋唱K 有冇可能?

定還是功能上唔同 應該買唔同音響?

唔該哂!
電腦一般插USB 當DAC
黑膠用Phono
唱K用點歌機就要HDMI ARC / RCA IN
有齊依啲輸入就可以一部搞掂
咁就唔好考慮evo 75,因為evo 75 有埋amp
應該呢部 4‘’做到

曾經有諗過買黎desktop 用
唔該哂巴打, 好詳細
咁如果5K budget 夠唔夠做到以上? 請問可以推介下嗎?
thanksss
樓上巴打嗰對可以考慮下
唔該哂巴打
想試d入門passive or active speakers邊到有得試
可以考慮埋 Neumann KH150

多少少Budget 就 Genelec 8351b
上網睇過除左豐澤好似無咩地方買
如果想試聽下 elac connex dcb41 請問有無邊間推介?
我當時睇係,賣行貨既一間都無
凶澤而家有show 已經算好

呢隻係外國都幾多review
可以睇下有無啲sound test, 聽下做個reference
請問邊到多入門passive試 新手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞