[音響撚]音響HIFI討論區(24)

823 回覆
12 Like 2 Dislike
有冇link 參考一下
最平 可以玩秋葉原純銅線150芯夠玩, 自己開線
中性底
之後先再搵佳耐美個啲 都係幾百就有 包曬 咩蕉頭 / Y頭
唔知係邊到問
想請教下想買個收音機比屋企人聽電台
或者用usb/bluetooth聽歌
平身睇中左Tivoli Audio Model One BT但係好似買唔到
仲有咩推薦?
之前我都搵過一輪,最後都係用舊電話上網出藍牙喇叭
屋企人唔係幾識依d
所以最好都係買個收音機比佢
但係睇嚟睇去一係太柒一係買唔到
勁on9
咁上淘寶搵德生
岩岩係號稱台灣mps專門店買左幾條線 都好平
不過有條電源線外皮箭嘴同內芯箭嘴箭嘴係相反
我都搵過靚仔嘅收音機
最啱心水係台灣山進sangean
個樣好復古
但最後發覺自己部marantz all in one有埋fm
仲可以出我部膽機有膽收音機聽
今日出開旺角上左旺電見到有間舖有Edifier喇叭試,本身都對A100有D興趣,試完發現唔多掂,跟住試埋對S3000Pro,可能大隻D所以比A100表現好好多,再跟住試埋我自己用緊既S350DB,發覺同S3000Pro表現一樣,所以結論如果換喇叭既話呢個牌子可以唔使諗

其實我想請教下大家,有冇10000蚊樓下主動式喇叭推介?
10k budget唔試A300 pro?
其他如果kef lsx i, lsx ii lt?
Q Acoustic M20?
我用緊佢個座地passive幾好
唔知active掂唔掂
試過LSX II LT,感覺麻麻地,A300搵唔到邊度有得試,同埋對我黎講好似太大隻
M20HD都有擺入考慮list,知唔知邊度有得試?
klipsch the nines
用緊klipsch入門model都覺得唔錯
如果Fives, Sevens, Nines點揀好
咁當然買budget內最貴嗰隻
幫朋友問,佢有個Audio Technica AT-LP60XBT 黑膠唱盤,請問點駁入LSX II LT?

井多少少,之前我叫佢買條平平地既3.5mm to type-c線試下,佢插左話冇聲,條線會唔會有特別要求?
3.5mm to type c 真係唔知咩standard
有冇試過Bluetooth?
Type-c好似係digtal嚟
個USB 應預你插電腦用
唔係喎,官網都係話插Type C

插電腦另外有個USB插
佢個逗號隔開咗USB-C嗰句,語言藝術
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞