[音響撚]音響HIFI討論區(24)

823 回覆
12 Like 2 Dislike
可能係有usb出嘅黑膠盤
本身個盤有跟一條3.5mm去RCA線,但LSX II LT閹左RCA
換過新黑膠盤,一係加個模擬轉數碼器
加多少少系列
咁佢又冇out budget
LT個USBC 係預你駁電腦 做DAC
3.5 已經係analog
To DAC無意思
你呢個case 用黑膠個藍牙駁LT個黑膠
暫時得呢個方法
藍牙我知實得,我自己試過插線好聲好多,所以我朋友想試咋嘛
我都認同 黑膠一定插返RCA線靚
但你個fd又無做功課買咗LT
藍牙玩住先lor
想問下大約一萬Budget,主要睇戲聽歌,呢個List得唔得,求建議

Amp:Yamaha V4A
前置:JBL A130 / Fyne F300
中置:求推介
後置:求推介
Subwoofer:JBL A100 / Polk audio PSW111 / Velodyne impact 6.5 / 有無更好選擇?
想問下有源喇叭主喇叭係左邊
而家左邊明顯大聲過右邊
懷疑係左去右果線氧化哂導致
如果換左條線會唔會搞再兩邊唔同聲
同埋只係因為條線而唔係真壞既機會有幾大
前中最好 同一牌子同系列
師兄
想問下下面2部 分別大嗎?
DENON DRA-900H
Audiolab 6000A play

見價錢好似差唔多 我大多數只玩2ch 想知邊部可以玩耐啲 for 之後換喇叭

依個價位我會考慮多唔多嘢玩
Denon 你睇戲都啱用,同埋可以加subwoofer
我都諗緊加唔加

不過Denon 其實係AV AMP, 我試過去friend屋企用佢部Denon插點唱機唱K係有delay

要插佢一個特別port先得,不過佢嗰部又另一個價位
請問2k樓下電腦喇叭 s350db係咪算最抵屌
定係有更好選擇
聽歌睇片都有 satellite闊唔過200
聽歌都可以2.1 聽pop很爽的
兩部比 應該denon好D HEOS好過play fi, bass management, earc, 越南制
想問有無巴打知買 歐洲水貨機 可以係邊個網買?
想買Lyngdorf TDAI-1120
睇過Thomann同全部Amazon,都無賣感謝
宜家玩到2.2甚至更多
例如NAD 部M33明明係Stereo amp, 就有兩個sub out

新嗰部M66 有4個
平野等我答你,我而家用緊350DB,2000樓下揀S350DB / S360DB冇錯架喇
m66太貴 nad唔玩性價比冇人買
後級m23就相對合理
lsx ii 減到$8800 差$1300 買lsx ii定 lsx ii lt 好?
唔該晒
前置呢兩款都OK嗎?
JBL A130 / Fyne F300
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞