[音響撚]音響HIFI討論區(24)

823 回覆
12 Like 2 Dislike
見平當買隻淘仔SUB囉
連到APP設定 睇戲夠炸 聽歌都駁埋
不過代理一向好惡
自己滿意就得
我朋友啱啱決定扑鎚買LSX II LT + Kube8, 但發覺Kube8已經冇左特價
點解又有返既?
原來誤會左Kube8B同Kube8MIE

兩舊野有咩分別?
如果電視用kef lsx ii lt 會否好聲過一碌 ambeo plus 呢
多左 DSP
聽歌點都好聽過Soundbar, 但睇戲效果就始終冇soundbar 嗰種環廻感
果個公告完全係廢既
如果真係假野 佢報海關已經可以拉人封鋪
$18000行貨 同$6000 一隻真心痴線
一向都知食水深
但都真係幾過份
同代理個價差好很遠喎
各位師兄
我有對kef c5 古老座地喇叭 想試下玩下入門音響
用黎聽下歌 想問下有邊部平平地綜合擴音機可以用到? 想駁埋咪 用黎唱k

大概$5000 左右?

麻煩各位師兄

新手一名 唔知c5 值唔值得新手玩?
唱K的話,你係咪駁淘寶嗰啲點歌機?
冇錯 佢有紅白線做output
咁記住買最原始的amp, 有啲新款amp會將 RCA input ADC 一次,咁你唱K 嗰陣會聽到自己把聲有半秒左右delay,唱唔到
唔該師兄先

如果唔唱k呢? 想知audiolab a6000 play 推到嗎? 貪佢有sportify 應該易用?

我上網睇啲講解 又前機 又後機 又有啲係玩環迴立體聲 好似好複雜咁 加上我果對座地應該唔值用咁多錢玩佢? 真心想試下了解hifi system setup.
KEF C5 個 spec 都係
Amplifier Requirements 15 - 150W
Sensitivity (2.83V/1m) 90dB

6000A 有50W就一定夠, 至於唱K會唔會DELAY, 最好可以試下先買

玩到要前後級之前, 你一定會換咗對喇叭先
如果想玩環迴立體聲, 你要AV AMP, 而唔係6000A 依類 Stereo Amp.
想請問各位清點揀線材,例如一組RCA線平到十蚊八蚊,貴到過萬都有,應該點揀好?
普遍認為線材Budget應佔系統總值10%左右.
入門石可以試淘寶
我砌surround 都係淘
Apple homepod
Marshall stanmore iii
邊部音質好dd?
我朋友就話30%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞