[音響撚]音響HIFI討論區(24)

823 回覆
12 Like 2 Dislike
小弟用緊klipsch the fives 駁電視聽野(HDMI線)
但播Apple music 就夠大聲
開Netflix /youtube就好細聲
有冇手足知乜事
新手想買套2.1
依家睇岩Edifier S360DB
想問吓巴打門有咩意見?
budget有限就唔駛諗買得,以2000蚊呢個價位我夠膽講無敵
咁勁
budget 其實可以多少少,但再上好似好多都係2件頭無bass,我驚會唔夠
再上既2.1除左KEF之外我諗唔到其他選擇,但KEF要過萬
本身見佢出左入門版LSX II 好吸引,但BASS真係唔夠
360DB啦,肯定冇後悔

我用緊350DB都差唔多7-8年,都未諗住換
等聽日友和個master card優惠就出手
都重有一個選擇既,我本身之前屎忽痕想換喇叭,咁出去試左Klipsch The Fives,出黎d聲都唔差Bass量都夠,問題係你係咪好雜食又聽歌、又睇戲、又打機,聽歌係夠既,其他我就冇試

主要都係聽下歌睇下netflix, 打機另外用headset
BTW 360 同你講依隻邊到會有得試
唔該哂巴打
旺電已經好似冇晒喇叭試😂
唔會下嘛,一樓行到最入果間喎,佢有齊Edifier最熱門果幾對喇叭,你同佢單聲跟住自己藍牙連線慢慢試
睇下電視個 setting, 試下熄咗dolby 或改為強制 LPCM 2.0之類
有可能電視pass咗個5.1 signal去2.0 speaker
去阿二坐低慢慢聽都正 冇人催你 不過隻 the 喇叭低音好轟
去阿二坐低慢慢聽都正 冇人催你 不過隻 the five喇叭低音好轟
可以裝返個app調低佢
今日攞左返黎啦
即刻駁,然後連續煲佢72個鐘
攞咗返嚟但係未拎俾你
都唔係好得 會唔會關原廠條hdmi 唔support我個電視?
我用HDMI 連 Sony A95K 嘅earc 口
攞左返屋企砌緊跟住又要消磁又要煲
喇叭要消磁既咩?
唔係好熟但新機點都會run一轉煲機碟先
之後就唔要消磁剩係播其他
而家直接播用黎聽表現都滿意
好開揚好清新
低音唔強但我多數屋企都有人唔可以震鳩佢地所以接受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞