[音響撚]音響HIFI討論區(24)

822 回覆
12 Like 2 Dislike
咁佢個低音係貴啲嘅,勝在小巧但係性能OK,聽講有新出八吋低音$4980
三款個樣都好似,搞錯唔出奇
兩皮嘢包曬Streamer DAC Power Amp(仲要係Bi amp)
一插即用,仲想點(雖然我唔會買
咁我又冇見佢有show出黎,呢期周圍都係力推LSX II LT + KC62
你意思係咪買佢呢套野就無需另外插dac?
https://hk.kef.com/products/kube-8-mie-subwoofer?variant=40982785327146

不過唔同KC系列個核心技術係兩個單元
係,KEF LS 條LINE 就係Sell All in one, 只要插電就用得,乜都唔使買

兩皮嘢包埋Sub 好似抵玩過 LS50 W II?

我而家個配置係咁,係PC改左做iPad聽串流,咁如果買LSX II LT咁我而家呢埋野點算? 定我有呢堆野唔駛買KEF?
除非你諗住播PC Files, 否則 KEF LS series 會取代你的PC & DAC

反正有DAC,你不如考慮Amp + Passive Speaker 會多啲選擇
好,慢慢研究下先
叫佢$7500 budget執套全新同LSX II LT 差唔多 size 嘅passive 喇叭 + amp + streamer 睇吓可唔可以好聲過佢囉就算係active 喇叭 + DAC 要依個size 做到佢嘅音質都唔易
有道理,問下佢先
地方夠大就唔洗買kc系列
Kc貴嘅地方係佢體積細做到大嘅效果
如果有地方擺買新系列仲抵玩
就係好細
香港依家仲有邊度有得試聽genelec?好似搵唔到相關資料
見到kef官網有個kube8b特價$2490
想問下同新出8mie 有咩分別
我係新手重學緊野,你等其他巴打幫你
Mie係新處理器運算
其他冇咩分別
舊款抵買
諗住買LSX II LT + Kube 8b 而家先係$10k左右
好似幾抵
房電腦同電視用 90尺左右
Kube 8b 二千咁抵?
隻12 幾抵
仲平過SVS 同唔算大舊
唔知有DSP 啱唔啱俾AVR 睇戲用
應該清舊貨
有dsp會唔啱睇戲?
有得cal應該冇分別呱
最近落左搭近期熱話迷版 M&K V12+
代理出招即頭暗示話係假貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞