[音響撚]音響HIFI討論區(24)

823 回覆
12 Like 2 Dislike
可放地毯
順便吸吓反射
比起正式av amp始終係矇同似電腦喇叭聲
咁都要睇用到咩喇叭 用衛星 同正式書架甚至座地又差好遠
個range 可以太闊
Sennheiser Ambeo soundbar 成 17k
樓上巴打朋友送嗰套DENON 如果SET好應該會仲好效果, 前提係要有地方
想問下前級得balance out,係咪冇得玩超低音?
揀有balance in 既超低
經low pass filter 再出去主動式/ 後級
可以用high level input, 用另一條喇叭線入sub, 好多sub都有
前級有rac <tape out> ,可以用黎駁subwoofer?
想買keg kc62,見得HPF
岩岩睇有speaker input但要加專用頭 有跟埋, 但睇圖唔知點lock死條線, 可以要辣雞, 一係問下代理
我出去問下先
玩聲真可無限上
Soundbar唔及真5.1/7.1
真5.1/7.1又唔及9.1/11.1
再上又唔及戲院果d幾十隻一齊

真係量力而為就好,追求無止境的享受唔係人人都得
CD機買左6年,近年少聽,啱啱開嚟聽,間中就跳線,有時向前跳,又時向後跳,唔知係唔係光頭就瓜
請問大家試機, 會用咩歌
求推介
黃宗澤 k歌之王
呢首必試
推薦
Ein Straussfest
Ein Straussfest II

Telarc
Wiim 近來出咗AMP版,應該大約3000,可以留意下香港有冇
最近買咗對Q acoustic 3030i, 聽pop個Bass都幾夠力
試左XLR - RCA 頭,但有好大底噪聲,用tape rac out冇但前級控制唔到個音量,點先可以冇底噪?
W206 應該有喎
係一定要用當地 Qobuz a/c + 當地 credit card 先開到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞