DBP WD Devon係黑店-脫毛討論區28

582 回覆
1 Like 1 Dislike
上一個po係27黎
開定新po先 因為怕下一手又亂左

同埋我del左hairfade零sell果句
上次分享a plus打十幾次都超級多毛
效果好差 員工好hea
轉左人新舊員工都好求其 會否重視
而家真係脫到有啲驚出事
難約一直都係 末見有改善
脫到2068年 如有人急住脫要諗清楚

家用機好多時候最後個結果就係放喺度唔用,我有好多美容機都係咁
你有冇真係投訴過員工Hea?呢樣嘢有投訴佢哋一定會改善, 首先會唔俾嗰個同事再幫你做, 嚴重嘅佢哋會炒咗個員工
之前喺尖沙咀有一個態度好差,我有投訴過之後真係唔見咗佢問返其他治療師話已經俾公司炒咗。
難約呢樣嘢反而係進步最多喎,我就脫完好耐,不過有朋友係近期先join, 佢哋都話唔難約喎,除非臨時改期咁就冇嘢好講啦
我諗睇評論嘅都係睇比率嘅啫,有冇係一面倒大家都投訴緊同一個問題, 間間都有Mon post要改嘅一定知道點樣改啦!
我好勤力喎
美容機有效真係日日用
如果堅持到日日用,真係幾好㗎
可能我仲未買到一部好有效嘅家用機,所以冇恆心
試咗a plus 好多個美容師都係一樣脫得好求其、應該係一返工幾日唔熟悉操作新手。
真係好驚出事。甘唔通我成日投訴 ?得閒冇嘢做?上次去尖沙咀嗰個美容師態度好差。
擺晒喺塊面度。另外你又點知投訴會俾人炒魷魚?一投訴就炒人咁Aplus咪冇晒啲美容師?
因為我之前都有投訴過, 再去就見唔到嗰個治療師啦,咁可能係佢辭工都唔出奇嘅!
佢哋一向有喺度Mon post 㗎嘛,你記唔記得嗰啲治療師叫咩名?咪喺度開名插爆佢囉。
再唔係佢哋每間鋪都有主管,你咪問吓個主管叫咩名, 以後Request嗰個主管幫你脫?
我去咗咁多次又真係冇話個個都態度差個個都Hea喎
大家有冇興趣夾錢買部脫毛機自己脫? Aplus 用嘅脫毛機thunder MT 其實網上有得買一部機大概美金US$6625 港幣大概$52000HKD. 我直頭問埋佢運費佢話大概港幣一萬蚊左右。

即係大概Thunder MT脫毛機成本$62000港幣就可以買到部脫毛機返嚟啦 、同Aplus嗰部一模一樣。

你個提議都幾創新喎,咁如果係不如買Candela呢部啦,仲平少少
手殘! 係想寫仲多人用啦!
可以開美容院 順便幫埋自己脫
離晒題喎,開美容院鋪租裝修入機全部都係錢
同埋呢啲咁嘅機, 都唔知係真定假㗎啦,買咗部假嘅返嚟咪仲大鑊
A plus啲機係咪呢啲途徑買返嚟?唔怪得效果咁差 。有冇啲家用脫毛機可能比佢效果更好,唔使俾佢啲美容師閪面。次次都話我剃得唔乾淨. Aplus 好伏!又難約效果又差。唔知要脫多幾多年先可以冇毛
而家好多美容院都係真同假一齊用
根本就唔會分到
今次可能用真機 下次可能用假機
咁咪效果唔一致 美容院大部份都係黑店
我好耐之前用philips脫腳毛好快斷到尾 之後keep住個幾個月生5條以內既毛毛 而家都係打返生毛既位置 無打哂全對小腿
之後前排脫bikini發覺脫左幾次都好似效果唔明顯 就買左braun pro 5 頭幾次真係照常生毛 但之後就愈生愈少 keep住每星期整一次 脫左10幾次 雖然都仲有但明顯生得慢左又疏生好多 同埋愈黎愈唔痛 不過bikini真係好難脫都唔知有冇可能斷尾
家用機真係有效

我下體既毛喺入面生出黎 自己試過剃曬出面d毛但入面嗰d唔敢剃 好似圖咁樣 想問下有無邊間可以剃埋 想join aplus但係話唔剃既話唔做 唉
定係我book前幾日去搵蜜蠟脫毛咗先
唔好蜜蠟,會連毛囊都拔埋出黎,到時吸唔到光即係無效
我啲毛都係咁樣生,勇敢啲自己反開慢慢剃啦 注意安全就得
咁做激光既時候 佢地會唔會幫你反開黎做laser
我就咁用剃刀剃都無乜野
我搽住nivea果隻沖涼潤膚膏就無剃損 剃完沖水好方便
想問下有無人有m記referral
睇治療師手勢
我join aplus
有啲反有啲唔反

你買脫bikini位專用嘅剃刀慢慢反開剃
唔會痛㗎 慢慢剃就唔會損
依隻係之前aplus用開嘅
我自己買嚟剃都冇整損過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞