[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩?

1001 回覆
37 Like 3 Dislike
1月去
1條友想去由布院浸溫泉 有冇介紹
1月去
1月去4日3夜
如果想去浸溫泉除咗由布院仲有咩選擇?
去門司港嗰邊即日來回會唔會太趕?
齋福岡市內玩唔玩到兩三日?
唔想太趕主要都係想去飲飲食食同浸溫泉

好鍾意呢度 望住個海就舒服
1月去4日3夜

別府 但博多去差唔多2個鐘

門司港呢你預好早出 博多》小倉》門司港 如果你擇星期六/日去可以坐潮風號去到大橋步行去到本州 或者坐船去唐戶(本州)個唐戶朝市係全日本三大朝市之一

好鍾意呢度 望住個海就舒服

九州南來?

福岡去長崎搭JR要2個鐘 巴士唔建議

去完原爆館覺得太少野睇 反而隔離公園d公葉好靚

今年2月上左稻佐山睇世界三大夜景

去左長崎 但冇去稻佐山 有機會再去
1月去4日3夜

門司港呢你預好早出 博多》小倉》門司港 如果你擇星期六/日去可以坐潮風號去到大橋步行去到本州 或者坐船去唐戶(本州)個唐戶朝市係全日本三大朝市之一

我星期2~5
而家初步打算(無check 過JR班次....冬天唔打算自駕)
第一日中午落機直踩由布院浸溫泉+過夜
第二日由布院觀光, 下午~黃昏先出返去福岡行下天神同食飯
第三日一早出去小倉門司港即日來回, 應該會去埋唐戶果邊
如果無潮風號又唔想行橋過海, 有無鐵道/巴士可以過海?
最後第四日福岡市內觀光, 最後6點機走

但係我乜交通都未check
詳細有咩玩有咩食又未睇
on99懶到完全唔想plan
留名
1月去4日3夜

我星期2~5
而家初步打算(無check 過JR班次....冬天唔打算自駕)
第一日中午落機直踩由布院浸溫泉+過夜
第二日由布院觀光, 下午~黃昏先出返去福岡行下天神同食飯
第三日一早出去小倉門司港即日來回, 應該會去埋唐戶果邊
如果無潮風號又唔想行橋過海, 有無鐵道/巴士可以過海?
最後第四日福岡市內觀光, 最後6點機走

但係我乜交通都未check
詳細有咩玩有咩食又未睇
on99懶到完全唔想plan

上去西日本JR個網 有齊晒所有JR班次 其實由布院冇乜野行 係個金鱗湖四周既景好舒服 留意返由布院去博多既班次唔係好多 印象中得唔超過5班 其中有幾班係特別列車 由布院之森 天神我去過食屋台同埋買AV 仲有中州川端有激安之殿堂同一蘭總店

至於門司港 一係坐JR 唔係西日本管的 JR pass用唔到 小弟11月去時冇去到唐戶 但經過碼頭有船過的
去無料案內所

補圖 11月頭既金鱗湖 真係好舒服
住過福岡一個月

上去西日本JR個網 有齊晒所有JR班次 其實由布院冇乜野行 係個金鱗湖四周既景好舒服 留意返由布院去博多既班次唔係好多 印象中得唔超過5班 其中有幾班係特別列車 由布院之森 天神我去過食屋台同埋買AV 仲有中州川端有激安之殿堂同一蘭總店

至於門司港 一係坐JR 唔係西日本管的 JR pass用唔到 小弟11月去時冇去到唐戶 但經過碼頭有船過的
我估冬天去睇雪景會無你秋景咁靚
而家無電腦用夜啲坐定定先去check 班次

天神其實係咪好旺? 我諗緊住博多站定住天神
如果天神旺又多夜街行先會住果頭

我估冬天去睇雪景會無你秋景咁靚
而家無電腦用夜啲坐定定先去check 班次

天神其實係咪好旺? 我諗緊住博多站定住天神
如果天神旺又多夜街行先會住果頭

日本通常都好早收 9點後基本上冇乜野行
天神博多呢2個都叫旺區 小弟覺得天神有屋台可以比你食夜d 但如果住天神既搭JR唔方便 要坐地鐵/巴士/步行返博多 但如果你坐西鐵去太宰府/柳川/朝倉 天神係總站(利申小弟冇住過天神)
博多係JR總站同埋有大型百貨公司(最近開左tyoku hands) 食野方面都多 小弟上個月食左2次矢場(味噌炸豬扒飯 今年6月去名古屋食過一次再覆卓)
介紹返天神博多中間有個叫中州川端 個邊有多收夜既鋪頭同埋有無料案內所

Poppoan

超誠意推介
平 三萬yen唔使一晚
私人風呂
景靚
包兩餐
有車位有接送
員工姐姐好好
叫雞唔啱細佬
而且帶住女女唔方便去參觀

即係如果唔使坐西鐵
其實住博多站會方便好多?
叫雞唔啱細佬
而且帶住女女唔方便去參觀

即係如果唔使坐西鐵
其實住博多站會方便好多?

冇錯 同埋返機場方便
星期一出發
同個friend住志賀島 搭車搭到仆街

Poppoan

超誠意推介
平 三萬yen唔使一晚
私人風呂
景靚
包兩餐
有車位有接送
員工姐姐好好

多謝巴打
仲有冇其他推介下

Poppoan

超誠意推介
平 三萬yen唔使一晚
私人風呂
景靚
包兩餐
有車位有接送
員工姐姐好好

多謝巴打
仲有冇其他推介下

想book果日已經full左
一月尾係咪無日職啦
一月中去留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞