[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩?

1001 回覆
37 Like 3 Dislike
𥄫女
福岡我hea左

長崎其實幾值得去
稻佐山
如果果日太陽猛烈同時又有好靚既雲,請務必一定要上去睇日落
好靚,值得睇過佢個夜景好多
軍艦島,唔知算唔算值得去,有d course會有識英文既導賞員,但最好上網預約定;
原爆館,冇廣島果個咁多人,同埋個館個設計好靚下,我覺得值得睇

熊本
果時去熊本淨係為左睇熊本熊,都有去裝下熊本城,見到爛哂好心酸

由布院
建議會浸溫泉先去,唔係其實都冇咩好做,最好過返晚夜添,我本身唔浸溫般又即日來回其實覺得有d悶,不過坐由布院之森好正

小倉/門司港
如果想去唐戶記住早d,因為到下晝真係會乜柒都冇

福岡
冇咩感想,淨係覺得好多人

稻佐山日落

佐世保九十九島

佐賀城

同埋唐戶市場係下關,唔係門司港
天神書店買av
星期六早機飛
諗住行程如下 巴絲打可以既話比下意見
一早買哂6日既酒店係天神

第1日
諗住去到大約2點幾去唐人町尻行下等CHECK IN
行完擺低行李之後再去番天神地下街同商埸行
夜晚是但搵屋台食

第2日諗住行博多就算
聽巴打講博多都夠行1日

第3日諗住坐車去別府地獄
之後去九州自然動物園 <-- 唔知夠唔夠時間

第4日諗住去食季樂 之後又行博多 條女要求

第5日 全日諗住係預去熊本 不過熊本城未開番 諗緊去唔去好

第6日 去唐戶市場尻大半日 黃昏就番天神是但搵個溫泉浸就算

第7日 是但行下睇下有無手信買就去機埸準備番香港

巴打點睇

屋台唔好當正餐
去試下算啦
質素麻麻

別府地獄好撚垃圾
動物園就幾值得去

熊本無野做喎

熊本個日搵咩節目好
又無日職睇

去Kumamon square 睇部長返工
福岡我hea左

長崎其實幾值得去
稻佐山
如果果日太陽猛烈同時又有好靚既雲,請務必一定要上去睇日落
好靚,值得睇過佢個夜景好多
軍艦島,唔知算唔算值得去,有d course會有識英文既導賞員,但最好上網預約定;
原爆館,冇廣島果個咁多人,同埋個館個設計好靚下,我覺得值得睇

熊本
果時去熊本淨係為左睇熊本熊,都有去裝下熊本城,見到爛哂好心酸

由布院
建議會浸溫泉先去,唔係其實都冇咩好做,最好過返晚夜添,我本身唔浸溫般又即日來回其實覺得有d悶,不過坐由布院之森好正

小倉/門司港
如果想去唐戶記住早d,因為到下晝真係會乜柒都冇

福岡

想問巴打長崎係去左一日定係過埋夜
我plan左三月尾福岡去長崎即日來回,都想去單艦島同埋稻佐山睇夜景,仲想搵個地方睇下櫻花,唔知咁樣會唔會太趕

我plan左三月尾福岡去長崎即日來回,都想去單艦島同埋稻佐山睇夜景,仲想搵個地方睇下櫻花,唔知咁樣會唔會太趕

我同你個名

我果時係過左一晚夜,大概2點去到長崎,之後行左原爆館,食左d野,行左眼鏡橋,到差唔多時侯去睇日落同夜景,然後第2朝join朝早果團軍艦島就返返福岡。

過一晚夜時間可能會鬆動d,即日來回既話時間預好d,岩岩睇過下比較易去既賞櫻地點有風頭公園,朝早去風頭公園睇櫻花,之後join下晝果團軍艦島,然後再上稻佐山應該可行?

睇下有冇其他巴打解答

去埋福岡既話啲時間會好緊張wo
來回都用左一日

咁都係 兩晚鹿兒島 睇水族館 + 動物園 仲有櫻島

如果係熊本 上阿蘇山 + 市區 , 早去晚返
時間會唔會緊張 ?

櫻島 去完覺得有少少伏

點解伏啊? 可唔可以講下

咁都係 兩晚鹿兒島 睇水族館 + 動物園 仲有櫻島

如果係熊本 上阿蘇山 + 市區 , 早去晚返
時間會唔會緊張 ?

櫻島 去完覺得有少少伏

點解伏啊? 可唔可以講下

櫻島邊忽伏
請問福岡自駕遊有冇問題
多牛好撚正

福岡

呢樣真 周圍都係韓國人同香港人
啲景點都唔係特別靚

我同你個名

我果時係過左一晚夜,大概2點去到長崎,之後行左原爆館,食左d野,行左眼鏡橋,到差唔多時侯去睇日落同夜景,然後第2朝join朝早果團軍艦島就返返福岡。

過一晚夜時間可能會鬆動d,即日來回既話時間預好d,岩岩睇過下比較易去既賞櫻地點有風頭公園,朝早去風頭公園睇櫻花,之後join下晝果團軍艦島,然後再上稻佐山應該可行?

睇下有冇其他巴打解答

又會咁岩

唔該晒巴打特登上網搵岩岩睇左風頭公園好似幾好本身係諗住去大村公園,因為見佢入左賞櫻百名所,但由長崎站去果到好似要成個幾鐘。

就咁睇好似都可行,如果搭最早果班jr去既話。
另外想問埋軍艦島由出發到回程其實大概用左幾耐
22號坐uo 有無巴打同機

Me 早機

唔該晒巴打特登上網搵岩岩睇左風頭公園好似幾好本身係諗住去大村公園,因為見佢入左賞櫻百名所,但由長崎站去果到好似要成個幾鐘。

就咁睇好似都可行,如果搭最早果班jr去既話。
另外想問埋軍艦島由出發到回程其實大概用左幾耐

http://www.gunkan-jima.net/tc/
我果時好似係join呢個,8:15分鐘去到登記(?),到回程上返長崎港係11:30,都佢官網講既一模一樣,如果你join呢間既話佢下晝果個course會比較早,12點登記,3點半就完。

呢間我印象中唔係最平,佢有分上埋軍艦島同就咁用船載你環繞軍艦島一周兩種,要注意返係揀邊種,同埋天氣影響既話有可能會上唔到軍艦島,改成就咁用船兜一圈然後退返少少錢咁,巴打記住留意返d細節
22號坐uo 有無巴打同機

Me 早機

一蚊跟機
LM
宜家係門司港
大風到仆街
仲要落雪
宜家係門司港
大風到仆街
仲要落雪

我去左bio park
凍到痴線
宜家係門司港
大風到仆街
仲要落雪

我去左bio park
凍到痴線

真係凍到痴線
仲要去唐戶架船太大風停左
之後要行去關門果條行人道過對面
途中係咁比雪行落塊面度
宜家係門司港
大風到仆街
仲要落雪

我去左bio park
凍到痴線

搭JR難唔難去?
我去咗九州safari park
覺得....有點唔值我坐兩粒鐘巴士來回
宜家係門司港
大風到仆街
仲要落雪

我去左bio park
凍到痴線

有冇去埋同d 貓狗玩個到
宜家係門司港
大風到仆街
仲要落雪

下 福岡會snowing 架?
宜家係門司港
大風到仆街
仲要落雪

下 福岡會snowing 架?

今日全日本都落雪(好似係)
屋台真係好廢 玩下好 唔好餓住去

竟然咁劣評 我見上網都好多人話唔錯wo 係價錢唔平 我仲要住附近

Agger 屋台好撚伏

真係好伏,我都中左,又唔係平喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞