[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩?

1001 回覆
37 Like 3 Dislike
想問如果長崎一日遊會唔會太趕
預7點福岡出發去長崎
夜晚8點返福岡
另外想問軍艦島值唔值得去

軍艦島值得去啊!有分上午同下午兩個section, 上午大約一點完,下午再去其他地方玩下都仲得, 不過導遊全程日文,聽唔明最好事前上網睇定背景先
二月去
請問消費方面同東京同大阪比差遠唔遠
預7點福岡出發去長崎
夜晚8點返福岡

軍艦島值得去啊!有分上午同下午兩個section, 上午大約一點完,下午再去其他地方玩下都仲得, 不過導遊全程日文,聽唔明最好事前上網睇定背景先

記得book定船上網
有冇巴打今年(2017)去自駕?
仲有冇KEP?
預7點福岡出發去長崎
夜晚8點返福岡

唔該巴打
遲下去褔岡七日 想問下一皮筆直夠唔夠
仲有有乜行程可以推薦下

嘩我諗住6千炸
仲有冇KEP?

有呀 我問左budget
我3月去
仲有有乜行程可以推薦下

嘩我諗住6千炸

唔買野,五千夠做
仲有有乜行程可以推薦下

岩岩福岡返黎 買野加飲飲食食岩岩好用咗一萬
唔買野應該4000左右都夠
仲有冇KEP?

有呀 我問左budget
我3月去

我3月尾去
22號坐uo 有無巴打同機
17-21
一個人去, 但又想食多牛 , 還是季樂lunch 算
想問福岡即日來回由布院會唔會太chur/ 難book

唔住溫泉 去由布院做乜

唔住溫泉 去由布院做乜

我當時係下晝5點去到由布院 第2日9點車走都覺得晒左冇行過 我覺得最好朝早去 第2日下晝走

好掛住福岡 下次一個人去

唔住溫泉 去由布院做乜

依加有兩晚住福岡 兩晚住長崎
第一晚6點先到步 第三日做去長崎 plan緊中間果日點
如果唔浸溫泉既 建議留返係福岡 (有D想去撚古島/柳川)

利伸: 第一次去九洲

唔住溫泉 去由布院做乜

依加有兩晚住福岡 兩晚住長崎
第一晚6點先到步 第三日去長崎 plan緊中間果日點
如果唔浸溫泉既 建議留返係福岡? (有D想去撚古島/柳川)

利伸: 第一次去九洲
搭單問
6日5夜 鹿兒島去 鹿兒島返
想去櫻島 阿蘇 熊本
係咪基本上 唔好去福岡果邊住兩晚好D?

利申 , 第一次去日本
星期六早機飛
諗住行程如下 巴絲打可以既話比下意見
一早買哂6日既酒店係天神

第1日
諗住去到大約2點幾去唐人町尻行下等CHECK IN
行完擺低行李之後再去番天神地下街同商埸行
夜晚是但搵屋台食

第2日諗住行博多就算
聽巴打講博多都夠行1日

第3日諗住坐車去別府地獄
之後去九州自然動物園 <-- 唔知夠唔夠時間

第4日諗住去食季樂 之後又行博多 條女要求

第5日 全日諗住係預去熊本 不過熊本城未開番 諗緊去唔去好

第6日 去唐戶市場尻大半日 黃昏就番天神是但搵個溫泉浸就算

第7日 是但行下睇下有無手信買就去機埸準備番香港

巴打點睇
關於蠔小屋

呢盤再加兩隻就1000yen

不過要收300yen炭,再加杯啤油500yen
搭單問
想去櫻島 阿蘇 熊本

利申 , 第一次去日本

去埋福岡既話啲時間會好緊張wo
來回都用左一日
搭單問
想去櫻島 阿蘇 熊本

利申 , 第一次去日本

去埋福岡既話啲時間會好緊張wo
來回都用左一日

咁都係 兩晚鹿兒島 睇水族館 + 動物園 仲有櫻島

如果係熊本 上阿蘇山 + 市區 , 早去晚返
時間會唔會緊張 ?
搭單問
想去櫻島 阿蘇 熊本

利申 , 第一次去日本

你都唔上北九州,住福岡做乜?
阿蘇火山最多去到草千里,熊本城有排整,自己考慮去唔去。
星期六早機飛
諗住行程如下 巴絲打可以既話比下意見
一早買哂6日既酒店係天神

第1日
諗住去到大約2點幾去唐人町尻行下等CHECK IN
行完擺低行李之後再去番天神地下街同商埸行
夜晚是但搵屋台食

第2日諗住行博多就算
聽巴打講博多都夠行1日

第3日諗住坐車去別府地獄
之後去九州自然動物園 &lt;-- 唔知夠唔夠時間

第4日諗住去食季樂 之後又行博多 條女要求

第5日 全日諗住係預去熊本 不過熊本城未開番 諗緊去唔去好

第6日 去唐戶市場尻大半日 黃昏就番天神是但搵個溫泉浸就算

第7日 是但行下睇下有無手信買就去機埸準備番香港

巴打點睇

唐戶市場點尻大半日?
除非你訓到12點先出發
門司港+下關唐戶市場=一日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞