[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩?

1001 回覆
37 Like 3 Dislike
day1 到酒店都夜晚 行下天神地下街 屋台
day2 熊本 太宰府
day3 九重夢吊橋 由布院
day4 小倉 門司港 下關
day5 博多附近行下 6點晏晝機
咁樣會唔會太趕

如果去由布院,我覺得住下入面嘅溫泉酒店會開心啲,我上次去住左一晚,380蚊,有私家露天溫泉,有日式晚餐,好好味同埋飽到第二朝都仲飽緊,仲有早餐,都係超豐富
想問問糸島有冇巴士去景點?

順便食埋蠔

我本身都想去,最後搵唔到交通,所以去左能古島,有啲伏,冬天可以唔使去
去7日福岡 最後一晚想住溫泉旅館
Stay別府定由布院好

由布院
咪鬼去博多運河城
個度係for大陸人買貴野
day2 熊本 太宰府
咁樣會唔會太趕

如果去由布院,我覺得住下入面嘅溫泉酒店會開心啲,我上次去住左一晚,380蚊,有私家露天溫泉,有日式晚餐,好好味同埋飽到第二朝都仲飽緊,仲有早餐,都係超豐富

值得住一晚

不過金'龍'湖好流下
day2 熊本 太宰府
咁樣會唔會太趕

值得住一晚

不過金'龍'湖好流下

邊間溫泉旅館380蚊一晚

值得住一晚

不過金'龍'湖好流下

邊間溫泉旅館380蚊一晚

いよとみ旅館 我係jalan 訂嘅,聽當地人講 柚富の郷彩岳館 呢間好正,可以試下,不過應該貴啲
day2 熊本 太宰府
咁樣會唔會太趕

值得住一晚

不過金'龍'湖好流下

冬天朝早9前都有野睇,有層霧係湖上面,幾有特色

唔識日文 有冇人可以話我知呢幾間有咩分別

順便食埋蠔

我本身都想去,最後搵唔到交通,所以去左能古島,有啲伏,冬天可以唔使去

仲諗住去能古島

順便食埋蠔

仲諗住去能古島

除非你好想親親大自然,果度得一個公園,落左船要再撘車,門票票1000 yen, 但冬天無開花,你去果時唔知有未,你可以上網睇下個花期,btw 碼頭附近有個outlet ,

仲諗住去能古島

除非你好想親親大自然,果度得一個公園,落左船要再撘車,門票票1000 yen, 但冬天無開花,你去果時唔知有未,你可以上網睇下個花期,btw 碼頭附近有個outlet ,

巴打覺得我1點左右到博多,即日來點熊本會唔會好趕?

熊本城冇開會唔會冇野睇
博多個邊邊到會比較多模型同cd鋪 等條女買衫個衫我都有野買下

唔識日文 有冇人可以話我知呢幾間有咩分別

應該係食嘅野唔同
第1個係壽喜燒
第2個唔清楚
第3個係牛排
第4個係shabu shabu

都係牛

福岡塔附近應該係呢個
ももち浜 かき小屋マリゾン

1000 YEN 係點玩法

搵到了
https://matcha-jp.com/tw/1675

sorry
其實我唔記得係每人千幾円定成箱千幾円
有無人知 (雖然點計都係好抵食)

仲諗住去能古島

巴打覺得我1點左右到博多,即日來點熊本會唔會好趕?

熊本城冇開會唔會冇野睇

我未去過熊本啊,不過一定會好趕,可能最後留得一兩個中,不如唔好去,不過你可以用app 睇翻jr 班次同時間,自己睇下值唔值得
下個星期去但未book酒店同未plan好行程
第一次去日本 五日四夜

Day1 住博多 check in後博多行下 食飯
Day2 佐賀hea遊
Day3 阿蘇火山 黑川溫泉住一晚
(有無邊間推薦?)
Day4 熊本 返博多
Day5 油山牧場 晚機返香港

咁樣plan有無問題
阿蘇火山其實值唔值得去?

自己推多次先 呢個行程都唔會好chur呀可?
同埋想問下JR pass係點劃位
想問一下各位如果下晝兩點先出發去太宰府行唔行得晒?
同埋會唔會太趕?

順便食埋蠔

仲諗住去能古島

有冇貓?
PLAN 左去
諗住租單車
博多個邊邊到會比較多模型同cd鋪 等條女買衫個衫我都有野買下

巴士總站上面有間 GAMER

福岡塔附近應該係呢個
ももち浜 かき小屋マリゾン

1000 YEN 係點玩法

搵到了
https://matcha-jp.com/tw/1675

sorry
其實我唔記得係每人千幾円定成箱千幾円
有無人知 (雖然點計都係好抵食)

千YEN 一盛
睇過個BLOG 講大約十隻
開爐要300 YEN
有無人去過長崎個邊個企鵝館?
博多即日來回會唔會太曬時間

仲諗住去能古島

有冇貓?
PLAN 左去
諗住租單車

好似唔見有😂 同埋果度有唔小山路,
想問一下各位如果下晝兩點先出發去太宰府行唔行得晒?
同埋會唔會太趕?

唔會啊,果度兩個鐘就行完
黃蜂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞