[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩?

1001 回覆
37 Like 3 Dislike
朝早從由布院 去門司港 同唐戶市場
晏晝5點幾再搭去熊本 會唔會好趕?

熊本係過夜定即日來回先

如果過夜其實都ok,
不過係先坐船去唐戶,行過條海底隧道就即刻搭巴士番門司港站?
門司玩唔玩埋鐵道博物館? 真心幾好玩
最後都係番博多新幹線落熊本啦?

你推薦到左門司港 先去左唐戶先
再玩埋鐵道博物館?
咁聽落都唔錯 夠順路 又早啲去唐戶唔洗太驚閂門

我就係咁玩門司港
真心推介玩下個模擬揸火車, 好過癮
九十九島值唔值得去?
求俾少少意見

有日行程係去由布住一晚
朝早5,6點果D早
去門司港,主要睇門司港建築, 唔去鐵路博物館
行去海底路道,去到下關睇壇之海戰同赤間神杜
早餐去唐戶市場,睇下水族館有冇開有就去行一轉
搭船返門司港

搭火車去小倉
直落別府

想睇地獄, 應該唔會去哂,去鐵輪同 地獄組合(唔去龍卷果面)
之後就去由布院住一晚

幾樣野想問
1. 水族館有冇巴打去過
2. 小倉去別府 車程2個鐘, 咁安排趕唔趕
3. 好多巴打都話別府地獄唔值得去,但我點都想去睇下,我選擇去2個都可以?
4. 我上網見其實別府係有巴士去由布院,但見到佢六日架巴士成4000yens(平時900yens)有冇巴打搭過
有無邊間食佐賀牛係受獨撚幫襯
留名等十月參考
十月去留名
求俾少少意見

有日行程係去由布住一晚
朝早5,6點果D早
搭船返門司港

搭火車去小倉
直落別府

想睇地獄, 應該唔會去哂,去鐵輪同 地獄組合(唔去龍卷果面)
之後就去由布院住一晚

幾樣野想問
3. 好多巴打都話別府地獄唔值得去,但我點都想去睇下,我選擇去2個都可以?
4. 我上網見其實別府係有巴士去由布院,但見到佢六日架巴士成4000yens(平時900yens)有冇巴打搭過

正常
可以唔去如趕時間

唔值得去
400yen入一個池
套要2000yen
求俾少少意見

有日行程係去由布住一晚
朝早5,6點果D早
搭船返門司港

搭火車去小倉
直落別府

之後就去由布院住一晚

幾樣野想問

正常
可以唔去如趕時間

唔值得去
400yen入一個池
套要2000yen

3.去曬 其實用嘅時間答唔多
終於有人回

好怕係門司去別府趕唔切

same

same

季樂?
長崎一日遊有咩地方推介

唔太想去軍艦島
咁係咪淨係得平和公園 同 稻佐山夜景?

有無人去過雲仙地獄 值唔值得去

因為同老豆老母呀婆去
唔想轉酒店 唔去浸溫泉 6日都住福岡酒店
所以一定即日來回

長崎一日遊有咩地方推介

唔太想去軍艦島

因為同老豆老母呀婆去
所以一定即日來回

平和公園附近你預兩三粒鐘行完(原爆館可以睇好耐)
稻佐山冇去唔知,但落車後要徒步行半小時以上
長崎一日遊有咩地方推介

唔太想去軍艦島

因為同老豆老母呀婆去
所以一定即日來回

邊駛呀,搭纜車行幾分鐘到啦
長崎仲有出島同埋大浦天主堂
長崎一日遊有咩地方推介

唔太想去軍艦島

因為同老豆老母呀婆去
所以一定即日來回

邊駛呀,搭纜車行幾分鐘到啦
長崎仲有出島同埋大浦天主堂

佢應該講緊宝町站行過去纜車個段路

原爆館必去
真係好睇

軍艦島唔好去
上島行2野上番船
咁就4000yen
今日大濠公園花火大會,有冇人有去?
毒撚一個食燒肉
有咩推介?
季樂?多牛?
別府又遠又廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞