[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩?

1001 回覆
37 Like 3 Dislike
問: 有乜好玩....
回應全部係食

海濱公園有得摸水豚 餵動物

黎緊五月去... 我都諗住搵日去
睇片好正~
有冇巴絲去過唐津?
如果一早博多去唐津,下就去佐賀,會唔會好趕?
Thanks

唐津無咩野玩,除非自駕去啲遠嘅地方,同埋一日去兩個地方有小小chur ,建議淨係去佐賀
2星期後去, 除左博多天神呢D SHOPPING既地方, 仲會去柳川+中山大藤祭睇紫藤花, 太宰府, 熊本, 別府浸溫泉
想問如果我去8日九州
我鹿兒島機因平
但班朋友頭4日book 左天神附近
我係唔係應該買5日JR pass 全九州
去多d 地方 頭5日
之後番鹿兒島 附近hea 下好D?
睇棒球 撐軟銀
DAY 1 : 中午到福岡 博多行下食下 之後去屋台
DAY 2 : 去由布院 -> 金鱗湖
DAY 3 : 別府->長崎
DAY 4 : 門司港->唐戶市場
DAY 5 : 太宰府->熊本城->阿蘇山
DAY 6 : 鳥栖行下街 夜晚機返香港

想問下巴打 咁樣PLAN有冇地方要汁汁?
另外呢幾個地方有咩好野食

Day3

Day3

仲有day5
根本on9

Day3

仲有day5
根本on9

應該點汁呀巴打

你自己去GOOGLE MAP 睇下你講果D 地方係邊個位先
想問如果我去8日九州
我鹿兒島機因平
去多d 地方 頭5日

我當時未有直飛鹿兒島同你啱啱調轉
10日
頭5日全九州pass
後5日北九州pass
你個case可以後3日南九州pass
我自駕
唸緊買唔買kep好
想問如果我去8日九州
我鹿兒島機因平
去多d 地方 頭5日

我當時未有直飛鹿兒島同你啱啱調轉
10日
頭5日全九州pass
後5日北九州pass
你個case可以後3日南九州pass

但我尾日早機 南九州pass 有d唔抵
Marinoa city outlet 同鳥栖outlet 邊個抵去D?
Day 1 博多晚機
Day 2 太宰府> 柳川> 熊本
Day 3 阿蘇火山 > 黑川
Day 4 大分> 由布院> 小倉
Day 5 下關唐戶市場> 門司港> 博多
Day 6 博多

自駕遊咁樣行程o唔ok?
7月一個人去6日

12點落機去邊好

晚餐去排多牛好唔好
比唔比一個毒撚去食 ?
7月一個人去6日

12點落機去邊好

晚餐去排多牛好唔好
比唔比一個毒撚去食 ?

其實一個人去多牛唔係咁好
一個人霸人地4位,外邊仲一大班人等緊
生食牛柏葉牛心刺身
Day 1 博多晚機
Day 6 博多

由由布院唔留一晚?
由布院 一泊二食有咩推介
上jalan睇好似間間都唔錯咁
Budget30000yen左右 兩個人
Day 1 博多晚機
Day 6 博多

由由布院唔留一晚?

黑川已經浸左啦 諗住去由布參觀下就算
想問下 多牛 係咪下晝先開?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞