[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩?

1001 回覆
37 Like 3 Dislike
食もつ鍋

油淋淋一路嗌好正一路勁有罪惡感

幾個月前去完九洲,對福岡印象唔係好深,
最記得係超市買士多啤梨好大粒好甜好好味

另外由布院好值得去,配套非常完善既旅遊區但不失特色。
長崎好多特別既景點,但成個地方好死城,安已不既感覺 同埋香港夜景完勝佢。

由布院d餐廳係未好早收?
食もつ鍋

長崎好多特別既景點,但成個地方好死城,安已不既感覺 同埋香港夜景完勝佢。

五點幾就天黑,好多都好早收,好彩我食酒店晚餐
B speak roll cake係好味,不過成日得返large size, 原味啲cream好重奶味
金鄰湖後面個山靚到幅畫咁影相一流
手機相都影到好靚(我覺得啦)

由布院仲可以去埋Floral Village玩貓頭鷹

個人覺得由布院必去,仲要搭由布院之森列車,好特別

長崎ropeway上稻佐山都幾靚呀(乜乜三大夜境,不過真係維港太靚),係個駅入口超難搵(我入黑先上山仲難搵,喺民居入面要問個居民先搵到)

如果有囡囡可以去Glover garden,穿下西洋服影相

鐵板燒漢堡扒DIY
幾多分店,博多同天神都有
千幾兩千yen幾抵食

冇得輸,超好食
有舊石仔燒,可以燒好耐仲熱,好過癮

中洲活墨魚刺身

由布院之森便當 好搶手㗎
留名 1月去福岡

留名 一樣係一月去

我都係一月尾
你地諗好去邊玩未

留名一月中去
諗好景點 但未編行程 好難諗
藥丸大通站附近有間雞拉麵好高質
赤坂附近都有唔少
去福岡就係係咁食食食
留名 1月去福岡

留名 一樣係一月去

我都係一月尾
你地諗好去邊玩未

留名一月中去
諗好景點 但未編行程 好難諗

聽日我擺d上黎一齊開心研究下呀
我想去影類似熊本城個d城堡 仲有邊到有
阿蘇果邊係咪已經封曬? 鐵路都冇埋好似
留名
食もつ鍋

係 通常7點前已經收曬 得番1-2間
食もつ鍋

五點幾就天黑,好多都好早收,好彩我食酒店晚餐
B speak roll cake係好味,不過成日得返large size, 原味啲cream好重奶味
金鄰湖後面個山靚到幅畫咁影相一流
手機相都影到好靚(我覺得啦)

由布院仲可以去埋Floral Village玩貓頭鷹

個人覺得由布院必去,仲要搭由布院之森列車,好特別

長崎ropeway上稻佐山都幾靚呀(乜乜三大夜境,不過真係維港太靚),係個駅入口超難搵(我入黑先上山仲難搵,喺民居入面要問個居民先搵到)

如果有囡囡可以去Glover garden,穿下西洋服影相

頂 我住個度冇包晚餐 唯有去別府食左再返去
有冇巴打食過勝烈亭同天外天 ?
有咩評價
另外牛腸鍋有冇推介
留名 1月去福岡

留名 一樣係一月去

好驚凍撚死

要買定厚褸

我都係一月去
一月尾去會唔會有雪睇
我驚到時鼻敏感
要坐一定係坐呢架
留名 1月去福岡

留名 一樣係一月去

好驚凍撚死

要買定厚褸

我都係一月去

一月頭去北九州
留名 1月去福岡

留名 一樣係一月去

好驚凍撚死

要買定厚褸

我都係一月去

一月頭去北九州

我都係一月頭去 5號
牛腸鍋咁撚伏都咁多人吹奏
韌到仆街又無乜味 真係專呃遊客
留名 四月頭鹿兒島入 福岡走
諗緊兩個人去鐵道遊定自駕好
留名 1月去福岡

留名 一樣係一月去

好驚凍撚死

要買定厚褸

我都係一月去

一月頭去北九州

我都係一月頭去 5號

我係月中去 農曆年之前
應該都係玩北九州
咩都未plan 咁啱有依個post 參考下
今年5月去完北九7日 黎緊1月再去4日

個飛機餐
阿蘇果邊係咪已經封曬? 鐵路都冇埋好似

架Aso boy仲行緊門司港
我半個月前去左七日,未出發前諗住會好悶。
去完,感覺好正,日日都好充實,差不多零shopping。
呢個地方一定會再去!

我有去由布院同黑川溫泉到過夜。
極度推介黑川溫泉,我住果間叫帆山亭,好正,感覺自己係大自然地方住左一晚,個露天溫泉係條溪澗隔離,一邊浸一邊聽住大自然嘅聲音,如果再去我都一定會揀番呢間。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞