[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩?

1001 回覆
37 Like 3 Dislike

之後再買過

肉同麵普通,但個湯底係世界級,超濃豬骨湯味!!

你呢間唔係元祖長濱屋wor

係咪係長濱家,聽聞無咩分別,所以9衝左入呢間

我次次去博多都會去食
佢個湯唔係超濃,反而以豬骨湯黎講偏向清爽

肉同麵普通,但個湯底係世界級,超濃豬骨湯味!!

你呢間唔係元祖長濱屋wor

係咪係長濱家,聽聞無咩分別,所以9衝左入呢間

我次次去博多都會去食
佢個湯唔係超濃,反而以豬骨湯黎講偏向清爽

我都唔識形容呢個豬骨湯味,但佢係我飲過最正既湯底!!

之後再買過

我都係諗住自己買去煮
利申:就快去
黎緊因為工作 復活節會係日本...

13/4 長崎 軍艦島 (am)

14/4 到達由布院full day

15/4 博多全日 shopping 食野 (有機會去能古島)

16/4 番長崎

最主要係13 號 pm 同過夜唔知去邊度好....

有冇巴絲可以比下意見

因為全程一支公所以啱情侶果d都唔駛介紹, 同埋鐘意影下風景....

全程會用三日JR PASS....

15/4 博多全日 shopping 食野 (有機會去能古島)

16/4 番長崎

有冇巴絲可以比下意見

因為全程一支公所以啱情侶果d都唔駛介紹, 同埋鐘意影下風景....

自已諗法就係13/4 有機會係長崎一早入唐津住一晚第二朝就入由布院

大家點睇

16/4 番長崎

有冇巴絲可以比下意見

自已諗法就係13/4 有機會係長崎一早入唐津住一晚第二朝就入由布院
但軍艦島就cancel
大家點睇

16/4 番長崎

有冇巴絲可以比下意見

你第一日去到軍艦島?
幾點落機ar?

16/4 番長崎

有冇巴絲可以比下意見

你第一日去到軍艦島?
幾點落機ar?

我12號已經係長崎,13號可能會一早出發唐津,放棄軍艦島

之後再買過

16/4 番長崎

有冇巴絲可以比下意見

你第一日去到軍艦島?
幾點落機ar?

我12號已經係長崎,13號可能會一早出發唐津,放棄軍艦島

軍艦島雖然好正 但係個上陸得一窟仔
希望佢會開放多啲啦
巴打唔去有啲可惜
鹿兒島食烤肉同shabu shabu有邊間推薦
如果去6日九洲有冇推薦去邊度玩?

我都想知
我打算2日褔岡
3日福岡以外嘅北九洲地方

我都想知
我打算2日褔岡

可以考慮下熊本

我都想知
我打算2日褔岡

可以考慮下熊本

一係由布院/別府
有冇巴絲去過唐津?
如果一早博多去唐津,下就去佐賀,會唔會好趕?
Thanks
新手第一次去九州九日,諗住買北九洲 5day pass, 不過因為我獨遊,但又想試下由布院/別府 一泊兩食,上網搵資料 有仙洞但我個期full晒,有無d可以一個人住又唔太貴既溫泉旅館介紹?
有無巴打知道福岡邊度有得配手造眼鏡?

我都想知
我打算2日褔岡

去參觀朝日酒廠啦,免費架
新手第一次去九州九日,諗住買北九洲 5day pass, 不過因為我獨遊,但又想試下由布院/別府 一泊兩食,上網搵資料 有仙洞但我個期full晒,有無d可以一個人住又唔太貴既溫泉旅館介紹?

我都係上japanican search
有冇人4月尾去過能古島
上網睇官方話油菜花花期去到四月中
唔知四月尾仲有冇

好似話運河城有,唔肯定

好似話運河城有,唔肯定

金子眼鏡博多車站商場同天神都有
中洲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞