[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩?

1001 回覆
37 Like 3 Dislike
星期六早機飛
諗住行程如下 巴絲打可以既話比下意見
一早買哂6日既酒店係天神

第1日
諗住去到大約2點幾去唐人町尻行下等CHECK IN
行完擺低行李之後再去番天神地下街同商埸行
夜晚是但搵屋台食

第2日諗住行博多就算
聽巴打講博多都夠行1日

第3日諗住坐車去別府地獄
之後去九州自然動物園 <-- 唔知夠唔夠時間

第4日諗住去食季樂 之後又行博多 條女要求

第5日 全日諗住係預去熊本 不過熊本城未開番 諗緊去唔去好

第6日 去唐戶市場尻大半日 黃昏就番天神是但搵個溫泉浸就算

第7日 是但行下睇下有無手信買就去機埸準備番香港

巴打點睇

唐戶市場點尻大半日?
除非你訓到12點先出發
門司港+下關唐戶市場=一日

OK 唔該哂巴打
中州同博多車站附近除咗屋台同拉麵有咩好食?

博多地下街大把野食

博多地下街大把野食

有少少花多眼亂
搭單問
6日5夜 鹿兒島去 鹿兒島返
想去櫻島 阿蘇 熊本
係咪基本上 唔好去福岡果邊住兩晚好D?

利申 , 第一次去日本

去埋福岡既話啲時間會好緊張wo
來回都用左一日

咁都係 兩晚鹿兒島 睇水族館 + 動物園 仲有櫻島

如果係熊本 上阿蘇山 + 市區 , 早去晚返
時間會唔會緊張 ?

阿蘇山係指火山?好似封左
巴打自駕定點,如果自駕既話,我覺得可以係阿蘇睇景睇一日
阿蘇除左火山之外仲有好多靚景
搭單問
想去櫻島 阿蘇 熊本

利申 , 第一次去日本

你都唔上北九州,住福岡做乜?
阿蘇火山最多去到草千里,熊本城有排整,自己考慮去唔去。

上次去左熊本城
真係爛曬
同埋又封曬,基本上冇野睇
同埋熊本去阿蘇交通好似好麻煩
入阿蘇既巴士一日得兩班
如果唔係自駕既話建議放棄算啦

Btw, 比你睇下熊本城爛成點
搭單問
想去櫻島 阿蘇 熊本

利申 , 第一次去日本

你都唔上北九州,住福岡做乜?
阿蘇火山最多去到草千里,熊本城有排整,自己考慮去唔去。

上次去左熊本城
真係爛曬
同埋又封曬,基本上冇野睇
同埋熊本去阿蘇交通好似好麻煩
入阿蘇既巴士一日得兩班
如果唔係自駕既話建議放棄算啦

Btw, 比你睇下熊本城爛成點

熊本係咪唔洗去 想去影下座城 但爛到咁

來回都用左一日

時間會唔會緊張 ?

例如有邊度靚?我自駕啊
17-21

買左HKE平機票
7/3 - 10/3再去福岡
有無巴絲都係呢幾日

時間會唔會緊張 ?

例如有邊度靚?我自駕啊

米塚,草千里,大觀峰呢啲
岩岩行過過中洲 一堆無料案內
bar kitchen

我都行過 仲痛失兩萬yen

我都行過 仲痛失兩萬yen

Detail?
去完返黎,
我去左食元祖長浜家, 我見間野每晚都好多日本人排隊食,
我一早9點佢開門個刻就去食,個湯世界級好味
由於我唔識日文, 我以為個茶壺入面係茶, 差d飲撚左成碗豉油
搭單問
想去櫻島 阿蘇 熊本

利申 , 第一次去日本

來回都用左一日

時間會唔會緊張 ?

櫻島 去完覺得有少少伏
星期六早機飛

第1日
夜晚是但搵屋台食

第2日諗住行博多就算
聽巴打講博多都夠行1日

巴打點睇

屋台唔好當正餐
去試下算啦
質素麻麻

別府地獄好撚垃圾
動物園就幾值得去

熊本無野做喎
17-21

17-22 我同你同機去
lm
星期六早機飛

第1日
夜晚是但搵屋台食

第2日諗住行博多就算
聽巴打講博多都夠行1日

巴打點睇

屋台唔好當正餐
去試下算啦
質素麻麻

別府地獄好撚垃圾
動物園就幾值得去

熊本無野做喎

熊本個日搵咩節目好
又無日職睇
day1 到酒店都夜晚 行下天神地下街 屋台
day2 熊本 太宰府
day3 九重夢吊橋 由布院
day4 小倉 門司港 下關
day5 博多附近行下 6點晏晝機
咁樣會唔會太趕

如果去由布院,我覺得住下入面嘅溫泉酒店會開心啲,我上次去住左一晚,380蚊,有私家露天溫泉,有日式晚餐,好好味同埋飽到第二朝都仲飽緊,仲有早餐,都係超豐富

邊間 可唔可以開名
day1 到酒店都夜晚 行下天神地下街 屋台
day2 熊本 太宰府
day3 九重夢吊橋 由布院
day4 小倉 門司港 下關
day5 博多附近行下 6點晏晝機
咁樣會唔會太趕

如果去由布院,我覺得住下入面嘅溫泉酒店會開心啲,我上次去住左一晚,380蚊,有私家露天溫泉,有日式晚餐,好好味同埋飽到第二朝都仲飽緊,仲有早餐,都係超豐富

邊間 可唔可以開名

求名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞