[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩?

1001 回覆
37 Like 3 Dislike
博多運河城好似無乜岩睇 反而天神多野行d

係大囉
但d野唔太岩20頭
又唔係平

可能咁岩早幾日大部分野final sale,
好多collect point男女裝1舊水左右就買到
女友好多earth music ecology冷衫1000yen1件
想問如果長崎一日遊會唔會太趕
預7點福岡出發去長崎
夜晚8點返福岡
另外想問軍艦島值唔值得去

唔去軍艦島既長崎一日夠,日頭去原爆資料館,傍晚上山頂睇佢好出名既夜景,但要睇你覺得夠唔夠時間返福岡

軍艦島要早幾個月book,果時book唔到,比唔到意見

我即日walkin都去到,book係要book,但又冇話幾個月前咁誇,因為唔係淨係得一間公司做呢d tour

早一兩星期都一樣有位
不過比我預期差好多
上左島淨係得兩三個位可以去,
其實有d無聊
本身我極期待
黎緊4月中去6日5夜

Day 1 福岡
多牛,拉麵競技場+ book day5季樂

Day2 長崎
豪斯登堡一日遊,夜晚返福岡

Day3
熊本一日遊,住埋熊本
馬肉刺身
Day4

由布院一泊2食

Day 5
福岡
屋台,shopping(女友指明:()

Day6
Hea行,買下藥妝,返香港捱

點睇?

Shopping真係兩日唔夠
行一百$店都成個半鐘

我7日6夜trip但極多大自然trip,
佢d鋪頭又8點就關
加埋shopping都唔知有無1日
見到好多鋪頭都無時間行
柳川既鏝魚飯真係一世人中最好食
如果有機會去一定要食
點解仲有人問阿蘇火山開返未
如果有機會去一定要食

我去左若松屋,女友唔識lur骨,雖然好味但佢食到好無癮
雖然我食慣骨但都想問係咪間間都咁多骨存
香港食好似挑走哂咁既
福岡有間虎之穴,果間都幾多大牌下,前排好似小澤同桃谷都係度
福岡有間虎之穴,果間都幾多大牌下,前排好似小澤同桃谷都係度

幾錢,桃谷
鐘意睇景既人岩唔岩去九洲?

豪斯登堡就算啦, 應該好多中國人
如果有機會去一定要食

香港食好似挑走哂咁既

日本食鰻魚未試過會有骨
台灣既就有
如果有機會去一定要食

香港食好似挑走哂咁既

日本食鰻魚未試過會有骨
台灣既就有

咁姐係若松屋問題,d骨多撚到痴線
但佢tabelog差唔多柳川最高分
佢鰻魚都好好味
但真心多骨

香港食好似挑走哂咁既

日本食鰻魚未試過會有骨
台灣既就有

佢鰻魚都好好味
但真心多骨

http://traveling100.pixnet.net/blog/post/163297571-【福岡食記】元祖本吉屋---蒸籠鰻魚飯(せい
諗住試呢間
鐘意睇景既人岩唔岩去九洲?

豪斯登堡就算啦, 應該好多中國人

九州就係去睇景
乜鳩都未PLAN, 4月頭去7日
本身諗住住博多站附近, 或者有咩選擇

香港食好似挑走哂咁既

日本食鰻魚未試過會有骨
台灣既就有

佢鰻魚都好好味
但真心多骨

唔係喎
我都係食若松屋
完全無骨
前晚落機之後就瘋狂拜年
訓到依家先起身 攰死

去完7日對依個地方好多驚喜
留明

香港食好似挑走哂咁既

日本食鰻魚未試過會有骨
台灣既就有

佢鰻魚都好好味
但真心多骨

http://traveling100.pixnet.net/blog/post/163297571-【福岡食記】元祖本吉屋---蒸籠鰻魚飯(せい
諗住試呢間

我食呢間,好好味
我21-28/2去
plan左頭幾日,比d意見

21/2
下飛機->博多拎房->dinner多牛燒肉

22/2
JR pass day1
由布院之森->由布院 full day

23/2
JR pass day2
早中午-柳川鰻魚飯
夕陽-真玉海岸
回博多住宿

24/2
JR pass day3
早餐-門司港-下關唐戶市場(arrive at 10:00)
下關海響館
佐賀-季樂和牛

諗住買3日北九州pass(22/2-24/2)
我諗24晚飯先食季樂,因為趕唔切中午, 會唔會可以加多少少野落24/2?
21-28/2係博多都有住宿,所以22/2可以輕裝去由布院
25-28就唔再去太遠地方,主要陪女朋友shopping
以上3日行程有冇建議
想問下多牛洗唔洗book?
同埋三月頭福岡咩氣溫
想問下多牛洗唔洗book?
同埋三月頭福岡咩氣溫

多牛無得BOOK
佢會放個牌係門口
你寫低名同幾多人
到時開門等叫名
African safari 有冇人去過?
African safari 有冇人去過?

我都想去
Lm
有冇去過櫻島自駕巴打話我知遊櫻島一圈大概要用幾多時間左右
如果有機會去一定要食

柳川鏝魚整正 係吉本屋到影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞