[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩?

1001 回覆
37 Like 3 Dislike
強烈建議大家唔好擺時間係熊本 除非你要去kumamon square 不過都離jr站幾遠
地震震到大部分景點唔開
熊本城同附近個區域成個閂到2月 阿蘇火山又封山
上個禮拜我係熊本城同個台灣導遊搭訕
佢話佢哋淨係去咗個成趣園 sosad
如果想買kumamon嘢 jr熊本有個souvenir shop,由布院都有間
熊本 去不得 我中曬伏

真係咁誇張?
唸住朝早拎車去唐戶市場,下關,門司港再去由布浸溫泉
會唔會好趕?
請問大家有冇咩嘅燒肉放題介紹
聽日就上機去
但係未諗第一晚食咩
唔該晒大家

多牛 係幾好食 唔怕太膩同成陣煙味

多牛唔係放題,雖然我唔明點解佢要放題
另外第一晚唔好諗去多牛,無預先留名你預等到化灰

我個晚8點幾去 等左5分鐘就有位
會唔會好趕?

趕到仆街 分2日啦
一月頭六條仔去八日
八日都住博多
諗緊去唔去長崎同由布院
同埋用PASS搭普通JR係咪都係喺機買就得?
特急/新幹線先要填form?

多牛 係幾好食 唔怕太膩同成陣煙味

多牛唔係放題,雖然我唔明點解佢要放題
另外第一晚唔好諗去多牛,無預先留名你預等到化灰

我個晚8點幾去 等左5分鐘就有位

多牛係好好食 強烈推介
不過等好耐
一月頭六條仔去八日
八日都住博多
諗緊去唔去長崎同由布院

指定位先要填form 自由席唔駛
一月頭六條仔去八日
八日都住博多
諗緊去唔去長崎同由布院

唔好意思 大鄉里未用過jr pass 有野想問
坐自由席 入左閘show比職員睇張pass 同自己搵位 係咪冇車飛咖?
一月頭六條仔去八日
八日都住博多
諗緊去唔去長崎同由布院

坐自由席 入左閘show比職員睇張pass 同自己搵位 係咪冇車飛咖?

係 入閘比d職員睇個pass就ok 自由席你當搭地鐵咁 冇位坐就企 所以最好預先劃好晒指定席
會唔會好趕?

強烈建議大家唔好擺時間係熊本 除非你要去kumamon square 不過都離jr站幾遠
地震震到大部分景點唔開
熊本城同附近個區域成個閂到2月 阿蘇火山又封山
上個禮拜我係熊本城同個台灣導遊搭訕
佢話佢哋淨係去咗個成趣園 sosad
如果想買kumamon嘢 jr熊本有個souvenir shop,由布院都有間
熊本 去不得 我中曬伏

真係咁誇張?

幾時開返九州橫斷特急
而家能古島有冇花睇

好似1~12 都有唔同既花

係 入閘比d職員睇個pass就ok 自由席你當搭地鐵咁 冇位坐就企 所以最好預先劃好晒指定席

唔該晒巴打
熊本真係咁恐佈?仲book左日酒店添
是咪半日都睇得晒?

唔該晒巴打

記得坐由布院之森
留名
而家能古島有冇花睇

好似1~12 都有唔同既花

宜家好似係水仙
去得四日三夜,最後嗰晚住由布院
諗緊頭兩日淨係留喺福岡算,定去下其他地方好
本身有諗過太宰或者熊本,但上面有人講完就諗住放棄熊本,大家覺得太宰好唔好定留返係福岡算
是咪半日都睇得晒?

都仲有食嘢嘅 不過除咗kumamon square,真係零景點,啲神社都可以成個區域整修 開放門口個鳥居only
我5日前係果度住咗2晚 淨係聽過一次廣東話

http://roasterpig.blogspot.hk/2016/06/kumamoto.html
是咪半日都睇得晒?

你想像下好似奈良封咗奈良公園咁
是咪半日都睇得晒?

你想像下好似奈良封咗奈良公園咁

黎緊book左1晚係熊本
諗住hea 行上下通算數

中洲活墨魚刺身

巴打,可唔可以俾個名或者地址?唔該晒!
下星期去,留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞