[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩?

1001 回覆
37 Like 3 Dislike
DAY 1 : 中午到福岡 博多行下食下 之後去屋台
DAY 2 : 去由布院 -> 金鱗湖
DAY 3 : 別府->長崎
DAY 4 : 門司港->唐戶市場
DAY 5 : 太宰府->熊本城->阿蘇山
DAY 6 : 鳥栖行下街 夜晚機返香港

想問下巴打 咁樣PLAN有冇地方要汁汁?
另外呢幾個地方有咩好野食

Day3

仲有day5
根本on9

應該點汁呀巴打

唔好咁貪心啦,一日一個縣算啦
長崎車程最遠,太宰府近福岡半日就ok
Day 1: 香港>福岡>>豪斯登堡 住豪斯登堡
Day 2: 豪斯登堡 >湯布院(行下街)>別府 (浸地獄溫泉) 住別府
Day 3: 早上出發, 去佐賀(食佐賀牛)→ 回福岡 住福岡
Day 4: 海之中道海濱公園 住福岡
Day 5: 唐/柳川/門司港/火山 住福岡
Day 6:天神地下街行一天 住福岡 可以再加咩地方好
Day 7: 早餐 //回香港
想問下day 3 佐賀玩唔玩好耐架 同埋個行程可以點改善? 第一次去日本 plan到好亂咁 請幫幫手
有冇巴打去過平尾台,前排睇到相覺得幾正
plan一日full day 博多行程,你會揀:
1. 能古島+marinoa city,定係
2. 海之中道+宮地嶽神社

6月中,能古島會唔會冇花?

-不自駕,除非揀去海之中道+宮地嶽租車方便好多,咁先會考慮特登租一日
-同女女去
-冇用jr pass
-冇去鳥栖outlet
想問下想去稻佐山睇日落+夜景
幾點係長崎站去比較好?

日落時間7:00 左右
有冇人會五月一號去
有冇人會五月一號去

me 撞晒日本假期
有冇人會五月一號去

me 撞晒日本假期

我都係呀屌 買個陣醒唔起

而家既海之中道

大家如果去門司港都可以book ASO!Boy列車
AsoBoy之前係行熊本到阿蘇
上年地震條線斷左 所以asoboy會定期來往門司港

啲時間好西 想去唐户市場但人地收3點

唐户市場星期五六日先有野食

搭回程其實幾好

但好驚買唔到飛 星期六落機買星期日回程有冇機?

我下個月去試完話你知

咩環境呀巴打

而家既海之中道

好靚
btw有冇去呢排開返嗰個水族館?
幾點係長崎站去比較好?

有shuttle去搭纜車
最早都要1917 http://www.nagasaki-ropeway.jp/bus/
如果要搭記住要喺酒店或者車站個vistor centre攞飛先
幾點係長崎站去比較好?

最早都要1917 http://www.nagasaki-ropeway.jp/bus/
如果要搭記住要喺酒店或者車站個vistor centre攞飛先

如果要睇日落就要自己去了
撞正黃金周真係邊度都咁多人
差d book 唔到福岡酒店
但係個太鼓祭係開心既
雖然開始左一陣就落雨
聽朝去
LM
去過京阪神奈東京
黎緊想試下福岡
幾點係長崎站去比較好?

如果要睇日落就要自己去了

長崎站有巴士去纜車站
上次搭電車去,行到死死下
好想返鄉下食拉面
有無人去過99島? 多雲天氣係咪可以skip長崎?
想問最近有無人去左海之中道海濱公園?
想知而家仲有無藍色蝶花睇 定係已經謝晒?
想問最近有無人去左海之中道海濱公園?
想知而家仲有無藍色蝶花睇 定係已經謝晒?

前幾日去完 仲有ok多嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞