香港寬頻算唔算最呃人既公司?

562 回覆
1144 Like 13 Dislike
前一次合約日日打黎叫我拎個盒
又電話又email又sms咁
最後我都係打上去同個cs講我唔撚要呀..

然後續完約今次比左dis+我 ok都算有用 間中都會睇下劇
但可唔可以升一升我做bb1000先
2023年收我200幾蚊仲係得bb100真係搞唔掂
個時網上行收機個師傅仲好自信咁話我完約會返去
仆街簽左半年我已經想走
有冇proof?我有hkbn個死人訊息可以post
咁好彩我又冇比佢呃到 但要特登落門市取消真係好麻煩
最撚好笑嘅係我屋企用緊佢哋家居寬頻,

同我講續約要210幾蚊,然之後我連續拒絕咗佢幾次。

之後佢打嚟同我講續約160幾蚊 屌佢老母

戇撚鳩屌你老母用咗你咁撚多年,新客戶可以平撚過你屌你老母
勁慢勁斷

半年狂催
同呃你上2000+都全中

不過無中伏
香港寬頻水鳩港人
cls,bb100呢個價起碼十年前個價黎
見到呢個 post 先諗起兩年前經 HKBN 訂 Disney Plus,
訂完第一次後咩確認訊息都冇,電郵又冇、條款又睇唔返盛盛,
重點係「損害賠償金」係提交完先見到,
都算,咁我見好耐都未申請到,就重新填過表,睇下邊步出問題,
都諗住打死都唔好 submit 兩次
先至發現佢個網勁仆街,
填完係冇完填 show 出嚟比你睇多次,
直接就話已提交

嗰陣送送據咭都係送咗一張,
我有嘅 Disney plus 帳戶都係得一個
但一日(真係一日)後打去,佢話因為我自己提交咗兩次,
合約已經生效咗,我只可以揀送比另一個親戚朋友,
講咗兩三個星期,中間仲要成日書面扮打咗電話比我話我冇覆,
我講明打死都唔會交兩份,叫佢記得出 6C 信,
佢先死死地氣收皮

用埋今次約唔撚用,屋企人用左好多年。
年頭個時打黎叫我老母續上網約,我老母一直拖話遲啲先,唔得閒返緊工個啲。
之後一路冇左件事,早幾個月打黎續電視約,老母就多口問埋上網幾時到期,然後話續撚左,我地仲交左成半年錢。
之後問返點解會續左,又冇核對過客戶資料,叫佢地拎段錄音出黎,之後係到耍太極。
算撚數,自己on9冇留意到期日子,但可以唔洗經客戶同意同核對資料就自動續約真係服撚左
睇來樓主未見識過偉大既CSL
仲有半年完打來續約咁小事
CSL 你一簽完未夠半年已經打電話叫你續啦
1000m月費10x,你公屋
佢可能村屋
冇左cable之後最差就係hkbn
岩岩sales同我講158蚊,送router。我話唔要就138送漫遊sim card 。我冇話要,只係叫佢比電郵我慢慢睇,就開始問我攞身份證,知佢咩事啦。我即刻話no 。

最後我問fd 佢簽左128蚊
屌我要加50呀
hkbn 有link 俾你自己activate
唔應該係sales 俾login 資料你
建議你打上hotline check check
有冇做寬頻巴打知點解點解2x1000M仲差過1000M
真係無恥到咁
其實好驚佢地亂收費用就真
唔知有冇人試過
佢到完約前幾日 唔知點解會有個超平plan出黎
而家我老閪直接開佢波講價錢唔岩唔續
佢就會問你想幾錢 佢sell你唔到就會推平plan出黎
做唔到你個價cut佢線 再過幾日佢打俾你會有個倉底最平plan出黎
係咪你師傅駁錯線,我第一次又係玩幾日斷左,之後叫左第二個師傅黎睇 一睇就話上手駁錯左
哩屌,咁撚樣都得,哩啲真係可以告
13蚊跌到2個幾 呢個公司都好精彩
Cls哩間野直接係不誠實使用電腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞