香港寬頻算唔算最呃人既公司?

562 回覆
1144 Like 13 Dislike
我都係, 當時日日email同短訊, 不過我又無野, 得閒望下至見到.
我用HKBN前都係用網上含(十多年), 用後多年都係加太貴至用下HKBN, 新客平, 而家HKBN又要續的話又加我, 又同佢講轉去網上含, 新客又係咁平, 無限輪回咁玩就啱架啦.....如果同一間平新客價比我, 我就留囉.
新客價算啦, 用2年再走返去網上含, 如果HKBN平比你, 服務你又覺得唔西既, 條線又無問題咪留囉.
貴, 正常拖等到佢比返新客價你, 應該150內(私樓價), 不過多幾十叫多唔多,下次有經驗知點續架啦.....
香港啲跑數風氣好撚仆街
咁奇??? 我上次去旺角店比佢又收曬.
最仆街揀左唔sale得野
之後佢就將最後續約同sale野連埋, 姐係到真係要續約時就唔會搵你
之後一到期就自動幫你續+另收貴好多

明明D人係唔想佢sale野, 到真係需要時先聯絡, 但佢就所有tie in 曬

另外又係賤狗野, 一定係轉會先多優惠, 原本用開又無wo

臨尾一兩個月先續
係咁架啦, 講價係煩, 係要睇每個人講價程度同耐性, 所以至會有海鮮價黎屈你班客......
住宅plan無試過,商業plan成日都夾埋啲無用嘅嘢來,要用2年,一味話total solution
基哥走左之後就變差
Wiki 係到個陣係物超所值
今日hkbn已經開始變到第二間有線
新客免費添
前幾個月做轉台客免月費2年剩收安裝費
Cls 轉撚仲call嚟搵埋財仔咁癲
自動續係disney + ,我都係現金交錢,信唔過佢地公司
HKT會唔會早半年已經電話滋擾?
剩係呢樣已經唔使再用hkbn
狂轉電話轉人打離
一日打三次仲要每日,屌佢老母
但係我加左少少錢比左個netflix pro 我
係咪好似呢個post 巴打咁講唔可以唔同住既人用
依家網上爬話兩個月前要通知
你個plan 係咪高級版?
我簽左個高級版但sales 未覆我可唔可以非同住住戶share用
網上行咪一尻樣
早半年開始有sales打黎,之後開始用1000電話打黎

上佢個網自己睇account info搵合約到期日
早一兩年都睇到,依家hide左,叫你同番客服問

轉台又好續約又好,不斷兇你話要兩個月前通知,如果唔係就做唔到

都係一樣人渣黎架啦
你想cut個時賠到盡
至到完約個月份
都唔知join個約做乜
唔join仲可以隨時走
又唔係平
你越用得耐就越慘
舊客戶想cut隨時幾千咁賠
全部版都冇得share呀, 一定要加共享, 但hkbn plan冇得加
sales朋友教 唔好續 亦唔cut 會自己處理 電話入面唔好同意任何野
網上行一樣咁on9
仲有大半年已經日日催續約
仲要二百幾一個月
最後唔續又要去門市填form
又要自己交返啲嘢比佢哋
me too
但都係一樣offer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞