香港寬頻算唔算最呃人既公司?

562 回覆
1144 Like 13 Dislike
真,HKbN最煩最騷擾的公司
PCw續約一樣西,寬頻狗
你唔取消合約 佢仲會自動幫你續一年

即係話一年入面得一個月比你取消
吓 佢打過黎話就到期
你唔係應該第一時間問佢即係幾時到期?

其次 知有半年時間 即係可以慢慢吊佢地癮
吊到最後一兩個月 同佢講 考慮下先
基本上都會自動波做d野
冇左個客佢仲驚過你
今期已收到幾十個電話叫我續
因為太煩想轉
有冇推介
交緊百幾蚊個月仲係用緊100mb plan..
用咗好多年其實又無咩問題,只係每次續約一次比一次貴..
想轉隔離公司,但又要重新拉線同又要多2個盒,所以最後作罷
agree
幾個月前話移民
即刻收佢皮
巴打有米&有料
你試下企硬到就完約,分分鐘可以78$ 1000mb
係, 最後一個月至減到, 初級客戶主任死話唔減得, 最後一個月高級主任搵你就減到一半以上, 同新客戶一樣價, 事實出去再搵安裝, 事但一間新客戶都好西平, 佰蚊多少少, 用5G家居更平, 佢唔留客走下走下就無得做.....
唔續約要交還門店, CCTVB盒 + 操縱器 + HDMI線 + 火牛, 唔係賠$1500
同佢講用其他公司既5G 家居, 只係(1XX)每月, 佢立即賴屎, 會平比你, 仲要係新客戶價(1XX), 1000M可以考慮用返, 而家多科技選擇, 佢已經唔係獨市了, 放心大鳩佢唔用......
我覺得間間都係西架啦, 但一定可以減到最平(新客戶價1XX), 而家太多科技選擇, 可以用下5G家居, 都好快穏定幾佰MB, 同夠用, 又唔駛拉線等等, 佢地知道你用其他, 一定會平, 只係拖到最後一個月至續約, 高級主任就會好平比你, 回落至新客戶價(1XX), 唔係次次續約都加你幾十, 好快就幾佰(4XX), 好唔抵, 新客只係(1XX), 其實佢既線都好穏定既, 又無出事成日斷, 間間都咁上下架啦......
屌佢老母 話送router好抵 安排好哂師傅上嚟之類
問一問先話要加錢, 同埋本身份約2025先完, 佢依家就夾硬想我on top簽
問佢咩router 佢答tplink

on99
唔西, 煩D啫, 早半年搵你.
有,就完約果時話冇包tvb個垃圾,

問你要唔要單獨續再買tvb月費,

果斷轉網上行,仲平一半,

速度快一倍
Lm
事實, 畫一價錢最好, 而家有不同價錢, 睇你同唔同佢嘈 或 拖到尾 :
續約, 錢多唔同佢拖最後6個月 4XX
續約, 錢多唔同佢拖最後4個月 3XX
續約, 錢少拖到佢最後2個月 2XX
續約, 錢少拖到佢最後1個月 1XX
有冇做過HKBN想爆佢哋既不良營銷手法既師傅出現
有冇做過HKBN想爆佢哋既不良營銷手法既師傅出現
啱啱新簽左hkbn $139/month, 係咪中左伏?
只係1000M 太約$150內, 連家居電話, 最多比多20, 自己計, 市價差不多, 可能有客更平.....
佢一出我就用左佢差唔多10年
後來續約call+水魚價決定一世都唔用佢

仲有csl都係咁仆街又係煩到嘔
HGC 黑店, 好在唔多入到屋 垃圾黎, 咁HKBN好過佢, 只係1XX, 每月.
係, 新客130, 唔嘈佢同拖佢, 只會再收貴你, 一個字, 拖鳩佢至續, 就會平好多.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞