香港寬頻算唔算最呃人既公司?

562 回覆
1144 Like 13 Dislike
咪住先

「佢話送就冇理」
咁即係個sales 自己送俾你? hkbn 有無收你月費?
我迫鳩佢日日打黎追我續約
去到last day先唔同佢續
呢幾個月 1個禮拜至少打黎一次 但份約仲有一年有多
每次都係唔同人
係咁叫我加幾十蚊升1000MB包netflix 重新簽2年 煩撚到仆街
幾年前轉呢間 開頭佢話送MYTV 我講明唔睇電視 唔要
但頭先望下 原來我個服務仲有MYTV同Disney
係咪績同唔績 我都要自己去MYTV同Disney CUT?
可能我講得唔清楚我買屋企上網個陣,佢話送Disney+俾我,之後我一直以為係正式送嘅,因為當時佢網上買都送緊Disney+ plan,所以我先冇為意,以為個陣全部渠道買都會送。直頭啱啱上面有巴打提起份約個陣,我一Check先發現Disney+係冇寫落約
自己on9又交左半年錢,冇得講啲乜。
事後check返email曾經send左封野黎講續約嘅野,但登記人係我老母,次次打黎撩續約我老母都耍走左,個時仲考慮緊轉其他公司,乜柒個人資料都冇重新對過,轉過撚頭就話續撚左,仲要同舊約價錢相若,中撚左伏,搞到一直都仲以為係行緊舊約,唔係打黎問電視續約都唔知幫我地續左上網,屌佢老母
平時狂打黎sell 上網
煩到仆街 可能sale 追數
仲話求下你用我地公司 真心cls

我本身唔用mytvb super
佢傾續約 兇返我轉頭
話 我唔中意用D 野捆綁式銷售
你話 唔要 就唔會俾你
問題係:正常會諗 轉其他贈品
冇,我一個就錯姐,我幾個FD同我一樣,但佢地冇咁好彩,換返1000m要幾個月先換返
一開始用佢嗰陣又係間唔中會打嚟sell呢樣sell嗰樣,有次唔知咩事我真係話:「你再打嚟我搵律師告鳩你」

之後有個高級啲嘅打嚟道謙話唔會再擅自打嚟推銷

利申早排斷咗佢contract, 又係斷之前日撚日打嚟嘅惡夢
支持造鳩死佢
PCCW仲癲
仲有一年半約就打黎
咁有冇成日斷線情況?
我以前電話用CMHK 3G plan最底都要$80
聽說詐騙集團會收買寬頻佬tap 哂你啲data?
你係自動轉賬?定真係自己㩒掣交
繼續屌:
佢當時個計劃係類似買兩年 Disney plus 送一年數據 SIM 咭
咁我一年完咗當然轉走啦,
就㩦號轉去第二個台,
亦都如期生效,即係我送嘅範圍外冇再用 HKBN 嘅 SIM 咭,
不出意外地,佢哋又扮晒蟹照當我續約*,
今次都費事理佢
一次叫手民之誤,兩次叫做咩?
我號碼都走埋,系統可以收到啲咩?

優待新客撚鳩舊客好似間間都一樣手法
精明唔驚麻煩其實應該合約一完即轉
利申一年前hkbn轉hgc,合約文件清晰過hkbn好多但體感wifi唔知點解弱左一截但明明速度一樣
真係好撚憎自動幫人續約哩樣野屌你又唔透明度大啲大大方方開個system俾人搞取消/唔續約/斷約
打來叫我升級2GB, 我同佢講話我獨居一個人用唔着, 佢話我用量大升級有需要, 我答佢已經係無限用量你offer係升級速度對我無幫助
自己去交,我老母仲個個月問我hkbn要交幾多
我係送,佢鬼鬼鼠鼠出個email話唔cut就代表自動續期
要留意一下,第一次打電話去死都要我郵寄
最後有冇用電話cut到?
diseny+完約要交form申請cut?

我仲諗住加價前申請
屌完佢,之後可以email cut
真定假呀?點tap???
係咁
續過幾次手機plan

開頭offer好垃圾
到最後一個月就話咩問過經理有special offer

之前78+18行政費,7GB 21mbps
之後慢慢offer,例如免兩個月月費之類

我壓到佢68蚊 15GB 42mbps先續,加送垃圾現金券

所以完約前先聽電話就岩,前面果啲可以唔聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞