香港寬頻算唔算最呃人既公司?

562 回覆
1144 Like 13 Dislike
以前一直用佢 用左十幾年每次都話我專貴客戶
100mb上網由99加到200幾
同一屋苑 同一棟樓其他朋友係舊客都有99 貴極都只係10x-160

每次都屌7佢咪叫我尊貴客戶 最後屌完個sales 就cut左轉pccw
sales仲話簽新約防毒係縛定左,要遲下打上去先取消到
真定假呀dllm
個名同個電話係咪個sale 屎
以前好少少
但呢啲風氣由以前有線做落,班友轉工就將呢啲嘢帶去下一間公司
PCCW咪一樣 仲有大半年一個星期SEND一次話就到期
跟本間間都仆街
勁on9
打嚟同我講續約送d+俾我
但個價貴我原先30$
仲呃鳩我唔會再有咁平
之後打親嚟都唔鳩聽
到就約滿 收到sms offer
平過我原先50$ 仲送600$ coupon
屌佢老母
係咪長字頭?
想要平plan 一律建議send cut form

一早講撚咗二百幾蚊係貴 仲叫我考慮已經最平
即刻send cut form我再轉網上行簽埋約

之後打黎話呀熊生都做咗十幾年長客
有平啲嘅plan 收皮啦一早叫你講又話最平
我簽撚咗隔離仲平啦 係到想呃鳩我錢
btw網上行最近打風有啲lag
我續約時話唔要MyTV Super,App無Show其他plan,要電話CS先有有第二啲plan,最行送12個月JOOX,

我問佢個MyTV Super盒唔見咗,佢婉轉咁答我新約三個月後會收番,無咗就打上來CS解釋下,我估佢哋應該唔可以主動叫舊客cut MyTV Super
正常你唔會打得通任何一個電話
Jacky
間間都仆街
得幾間冇得揀
有需要嘅,例如小弟,自己自然會要求轉,無需要嘅用1000已經好好好夠用
之後新聞會見到mytv會員人數創新高
所以執左啦
仲要完約前60日先可以cut唔再續約
但係解約要多過30日 少過30日就逼你自動續約
即係剩係得30日時間俾你去取消合約
就算留個盒和AC都無用,所以劇集都係頭一集免費,之後要up去Gold會員先睇到其他集數
就嚟執笠 一九年聽到而家啦喎
幾時執啊?
有啲管理層係有線過去
下年再㩒低d
起碼網上行冇咁pk先
n年前香港寬頻早半年就催你續約 仲要加價100M收我17x, 1000M收26x,出面擺街先around $100 1000M
拖到1個月前以為會有優惠 點知都係冇,cls公司
網上行係早3個月 都叫係合理時間,重要冇加價,真係高下立見

當舊客係水魚一律轉台,反正轉完就係新客
自己算係外內人,T-6 個月打比客續約係行內common practice黎,間間都咁做。但hkbn比較特別係佢呢幾年財務真係好差,有聽過人講佢狂chur客續約因多d committed ge contract 幫佢借到多d錢。冇一間電訊公司係可以好似佢咁幾年股價冧7-8成。明明電訊公司就應該係印cash機器,鋪哂綫係地底就個個月袋cash.
其他公司唔會有一個plan四 五個價
你隔幾個星期login一次就跌一次
當年貪平和記轉bb100 有年無啦啦收我千幾蚊
話我凌晨2點係點數商城買點數卡買成千蚊

問佢拎證據又比唔到 話得我先知id pw 要我硬食
同消委會投訴 最尾唔洗我比
我即cut 轉網上含

平左又快左穩定好多
依然用緊100,好夠用。睇youtube 睇戲 根本用唔哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞