香港寬頻算唔算最呃人既公司?

562 回覆
1144 Like 13 Dislike
我親戚都係咁
佢話上次交700幾上網費
跟住嫌貴唔續 個sales話仲有半年約喎
應該係, 私樓貴多幾十.
網上含都有啲30日免費服務送,過後收錢咁樣
,一開波我已經直接同佢講唔需要,佢又叫我30日之內自己上網取消

我屌柒佢話:我話唔要而你又擅自畀我,又叫我自己上網搞翻,你而家打嚟係咪塞啲工作畀我做

跟住佢先死死地氣幫我取消,唔屌唔鬆化
多謝師兄教路,一月份先完約,屌你老母依家係咁打嚟個Apps係咁彈出嚟唔撚知以為今個月月尾已經到期
村屋最好轉用5G家屋, 個只係佰幾, 仲係穏定同快, 500M , 夠用.
我係街站搞,暫時用左半年就冇呢啲野,

我話我剩係要上網,其他一概唔要
而家仲死, 唔可以比卡交, 要交現金(Payme, 支付宝, PPS等等), 好在交佰幾.
上網我只用網上含,錢都係其次,唔係貴好多,最重要係cs 好,用左成廿年,咁多年淨係斷過幾次,網速可能唔係最快,低絕對夠用,要cut 隨時cut 到,轉新名拎優惠簽新約。
最後係30日前, 唔可以1日前, 1日前當你接受新約, 即係原本合約價既X2 或以上, 所以最好30日前好決定續唔續, 定預30日前寄信去取消有關服務.
咁人地做生意點都要成本價既, 太約150內(私樓價), 我OK
無錯 我知有間
仲要一個月前先可以交form
唔可以太早通知
還盒仔仲要去指定寫字樓還
唔係地下門市
每次打嚟叫續約都係屌佢老母,原因:

尻up我下星期約滿,話我今日要續
我即話咁我好開心話換寬頻公司
即佢先講仲有7個月先可以轉
即時cut線,就日日隔3個鐘打嚟
每次都係屌佢老母

打足半年
續約可以講到乜都唔要其他付加服務, 只要一條1000M 就可以, 係煩D, 佢地好似聽唔到客講野咁, 要講多幾次至明, 話其他服務用唔著, 佢地主任應該會醒水, 乜都無係可以既, 客又唔駛煩要去自CUT, 又迫唔到你用的, 如果送既例外.......
其實間間差不多咁西, 睇下西幾多, 間間用過曬(幾年轉一間), PCCW 叫最OK啦, HKBN都西, 不過對我無咩, 係最後一個月續至會平一半囉.
我都屌過, 卡應該好多人走數, 不過100幾十, 一個月, PPS比佢算啦.
網上行就完約,岩岩簽左hkbn 但未生效,係咪應該用番網上行
我想問屋企用緊寬頻嘅wifi每個月二百幾算唔算貴
有線$68/1000mb
俾佢直頭唔收 懷疑上面都係直接報垃圾
PCCW or Smartone 5G家居 - 我唔係打手 可以試下.
私樓唔得, 私樓做佰幾.
其實唔只Hkbn啦,間間都同你講180日可以轉過去

不過disney+同Netflix係咁嘅話,又真係有啲賤

不過香港寸金尺土,都係一個詐騙城市,望吓啲電騙cold call傳銷都心灰,個個都係搵著數
算啦 OK架啦 差唔過20內
啲電訊公司就係咁撚樣
當啲舊客係狗咁撚
之前打嚟同我講個plan續約嘅話會貴一倍
我同佢講話唔撚俾原價續約,我就cut咗佢
跟住佢死死氣俾返原價offer我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞